Levensgrote kerststal op de Haagsemarkt

Foto: Stichting Kerststal Princenhage

Op kerststalzaterdag 12 december bouwen de vrijwilligers van Stichting Kerststal Princenhage de kerststal op de Haagsemarkt weer op. Na het opbouwen zijn de levensgrote beelden van de Belgische kunstenaar Sim Cootjans t/m zaterdag 2 januari 2021 elke dag van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds te bewonderen op de Haagsemarkt.

Dit jaar helaas zonder de aanwezigheid van de ezels Juul en Guusje van Snoez en de schapen Bolletje en Wolletje. Uit voorzorg. Om er zeker van te zijn dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden van elkaar.

Geen officiële opening en geen kerststalloterij

In voorgaande jaren werd de kerststal feestelijk geopend en werden er loten verkocht ten behoeve van de aankleding, behoud en onderhoud van de kerststal. Ook de opening en de lotenverkoop gaan wegens de Covid-19-maatregelen niet door. Knikengel en de rode brievenbus Donaties zijn altijd welkom. De knikengel bij de stal zal dagelijks aanwezig zijn om dankbaar knikkend muntgeld in ontvangst te nemen. Dit jaar zal de engel bijgestaan worden door de rode brievenbus bij restaurant Aogse Markt. Donaties aan Stichting Kerststal Princenhage kunnen in een envelop in de rode brievenbus worden gedaan.

KerstCreatieRoute 2020

De organisatie van de KerstCreatieRoute is in volle gang. Inmiddels heeft een record aantal creatieve deelnemers zich aangemeld. Zo’n 90 bewoners van Princenhage maken een mooie, originele en/of feestelijke kerstcreatie voor de wandel- en puzzeltocht. Deze creaties zullen van zaterdag 12 december t/m zaterdag 2 januari 2021 tentoongesteld worden in hun tuin of achter een raam. Bij elke creatie hangt een boompje met een
nummer en letter. Deze geven een aanwijzing om de slagzin van de puzzeltocht op te lossen. Vanaf 12 december is bij de Kerststal op de Haagsemarkt een plattegrond verkrijgbaar met alle deelnemende adressen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden