MEROL, Didi, FIEP en meer naar festival PopMonument in Breda

Foto: Mezz

Op 25 november is PopMonument terug in Breda. Ontdek op verschillende locaties nieuw talent en gevestigde namen in een bijzondere setting. Naast Goldkimono en Sophie Straat spelen ook MEROL, Captain Kaiser, rapper Elmer, Nite Kite, Didi, FIEP, Luka en Chibi Ichigo in monumentale locaties. In samenwerking met MEZZ is er een breed programma met muziek, film en kunst door de stad.

Het muziekprogramma van PopMonument Breda op 25 november is vrijwel compleet met de toevoeging van acht namen. Naast Goldkimono en Sophie Straat zijn MEROL, Chibi Ichigo, rapper Elmer, FIEP, Luka: ‘Solastalgia’, Captain Kaiser, KAU, Nite Kite, Didi en Noonzy te zien tijdens PopMonument.

Het programma van PopMonument is divers en biedt naast muziek ook ruimte voor film en kunst. De invulling van de laatste namen op het programma net als de monumenten op een later moment bekend gemaakt. Als je PopMonument bezoekt stel je jouw programma helemaal zelf samen. Zo zie je makkelijk vier of vijf concerten op één avond! Kaarten voor PopMonument zijn te koop via www.popmonument.nl. Een ticket kost € 37,50 en geeft toegang tot alle optredens en locaties.

Van catchy pop en jazz tot rap en funk

Zangeres MEROL gaat sinds ‘Lekker Met de Meiden’ als een speer. Met haar aanstekelijke popmuziek biedt ze troost bij angst om te mislukken, voor buitenbeentjes, bij FOMO en perfectionisme. Chibi Ichigo (Sabina Nurijeva) is jong en zingt en rapt in het Nederlands en Russisch op elektronisch opzwepende muziek. Rapper Elmer combineert haar liefde voor hiphop met provocatieve rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke wereld van stripboeken. De dansbare tracks zitten vol electro-funk invloeden. FIEP verblijdt met energieke, positieve popsongs met een bite. Singer-songwriter Lisa Lukaszczyk vertaalt haar verhalen met band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. Eerlijk en persoonlijk, maar altijd herkenbaar en intrigerend. De punk zit bij Captain Kaiser tot in de poriën en zetten elke zaal in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Het instrumentale project KAU-trio creëert met hun nu-jazz een head-bobbing sfeer met basachtige beats en pakkende melodieën. Onder alterego Nite Kite verkent multi-instrumentalist Dieter Boels de kracht van muziek als therapeutisch toevluchtsoord. De muziek bevindt zich ergens tussen akoestisch en elektronisch. Upcoming in de hiphopscène is Didi altijd experimenteel aan het werk. Ze werkt met genres als grime, r&b, soul en trap. In Noonzy brengt muzikant Arnaud Stockbroekx (Gana, Toko Joyce) solo muziek zo zacht voor de ziel en recht voor zijn raap. Gewoon echte ‘Good old songs’. 

PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Breda, Breda Marketing, Royal Roots, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Mastboom Brosens, Zabawas, poppodium MEZZ, Graphic Matters, SOUNDZ, Lyfter, Hotel Zeezicht en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.

Cookieinstellingen