En Plein Public: zaterdag vakantieafsluiting verrassing en entertainment

Zin in verrassende, ontroerende, intrigrerende voorstellingen dit weekend? Zaterdag heb je de laatste kans om Aardheimer, Raphael, Feest of Buur Cultuur mee te maken. Lees hier het verslag van de tweede editie in het Ginneken.

En Plein Public is keer in de Hoge Vucht, de Alard Duhamelstraat. Het is zeker de moeite waard om je zaterdagmiddag op te vullen met dit verrassende programma. Voor jong en oud is er wat te doen. Dus neem je familie en vrienden mee en beleef voor de laatste keer deze zomer En Plein Public.

Programma

14.00 en 16:00 uur: VOOR DE KINDEREN Aardheimer – Juup Luijten
‘AARDHEIMER’ is een voorstelling voor kinderen (8-13 jr.) én hun ouders gebaseerd, op ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh. De voorstelling schetst met theatrale beelden het leven op het platteland uit de 19e eeuw, met een centrale rol voor het boerenkind én natuurlijk de aardappel. Een weergave van het agrarische leven van de Brabander op het veld en in de hut. ‘Met handen knokig als aardappelen, in aardedonker verscholen tegen de schadelijkheid van de nacht’.
Theaterwerkplaats Ctrl-f / Regie: Juup Luijten / Productie: Podium Bloos

14.00 en 16:00 uur: THEATER RAPHAËL – Tg Goed Gezelschap
Tijdens het hardlopen hield het hart van student Raphaël er mee op. Het inspireerde zijn jeugdvriend Klemens Patijn tot dit theaterstuk over vriendschap. Veertien jaar later. Raphaël en Klemens groeiden samen op in Breda. De laatste jaren maakte Klemens Patijn op Oerol naam als talentvol theatermaker. De muzikale voorstelling is een ode aan de vriendschap, een ontrafeling over hoe het leven een loopje met je neemt én hoe de dood een eigen leven gaat leiden. Na een tour door het land weer terug in Breda, waar het allemaal begon.
Regie: Hans Man in ‘t Veld / Van en door: Klemens Patijn en Maurits van den Berg

15:00 uur: MAAK ’T MEE FEEST! – Nieuwe Veste centrum voor de kunsten Breda
Heb je zin in een verrassend feest met buurtbewoners die je wel of niet kent? Theatermakers en kunstenaars van Nieuwe Veste geven een Feest bij het glazen feesthuis op het festivalterrein. Iedereen is uitgenodigd! Kom langs en geniet van onverwachte ontmoetingen! Samen feest vieren verrijkt en geeft iedereen energie! Feest! is meer dan alleen een goed feestje. Doel van dit project is via kunst en creatieve vrolijkheid een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in Breda door ruimte te creëren voor nieuwe ontmoetingen, participatie en plezier.
Deze activiteit wordt verzorgd door de Nieuwe Veste: Tanja de Raad / Juup Luijten

CALANDSTRAAT
17.00 uur: BUURCULTUUR Dansnest – Nana van Moergestel & Neel Brans
Rond Locatie Calandstraat maken Nana en Neel van Dansnest hun voorstelling samen met mensen die bij het veld aan de Calandstraat wonen (of rondhangen). De professionals inspireren jonge deelnemers tot het maken van hun eigen dans die past bij die locatie. Woon jij in de buurt van dat veld? Dan wil je dit zeker zien!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen