Pubbrawl tijdens jubileum RedHeadDays

Dit is het tiende keer dat in Breda de RedHeadDays gehouden wordt. Uiteraard kan men dit niet zomaar voorbij laten gaan. Het weekend staat dan ook vol met tal van activiteiten. Met o.a. een heuse pubbrawl op zaterdagavond. Een kroegentocht langs de gezellige kroegen van Breda.

Melden

Net voor de regen stap ik cafe ‘de Kleine Wereld” in om mij te melden als pubbrawlleader. Zoals het naam al zegt is het binnen niet groot en al snel staat het zwart van de leaders. Zodra iedereen zich gemeld heb, krijgen we van Boet een korte uitleg over het verloop van de avond. Kort samengevat leiden 2 leaders een groep van maximaal 20 deelnemers langs de kroegen (pubs) van Breda. In totaal doen 13 pubs mee. Omdat de pubbrawl van 20:00 tot middernacht duurt bezoekt elke groep maar een deel van de pubs. Daarna zijn ze vrij om de rest van de pubs te bezoeken als ze willen.
Daarna is het de kunst om op Kasteelplein de deelnemers te vinden en te verzamelen. Meeste deelnemers kregen bij deelname een cijfer te horen. Dit komt overeen met de cijfer dat hoog wordt gehouden door de leaders. Maar met zoveel groepen is het soms moeilijk om de juiste groep te vinden. En als je het echt niet weet, wordt je vanzelf in een groep opgenomen.

Pubbrawl

Als de groep compleet is gaan we op weg. De eerste punt is café “de Bruine Pij”. Wat mij opviel was dat veel deelnemers uit de Verenigde Staten kwam. En iedereen gaf hetzelfde antwoord op de vraag, hoe ben je bij RedHeadDays terecht gekomen? Het antwoord is iemand had daaraan deelgenomen en deelt dit met social media. Voor je het weet ben je ook besmet met het RedHeadDays-virus. De enige remedie is delen met anderen en terugkomen wanneer het weer zover is.

Natuurlijk wil je de leuke momenten vastleggen en delen met elkaar.
In onze groep hadden we een heuse hoogheid, Queen of the Redheads 2015 Gráinee Keena uit Cork compleet met mantel en kroon.

Opdrachten

Buiten het bezoeken van de pubs en samen genieten moest er ook opdrachten uitgevoerd worden. Sommige waren makkelijke, andere moeilijker en enkele gewoon te leuk om over te slaan. Zoals de opdracht bij café Binnen. De opdracht was: ‘maak een menselijke piramide.’ Dat hebben we dus gedaan.

Cafe de Beyerd

Dit was onze eindpunt van de pubbrawl. Omdat het een stuk verder lopen is dan de meeste pubs en vanwege de regen hadden we besloten om de volgorde om te gooien en hier te eindigen. Waar kun je ook beter een pubbrawl eindigen dan hier? Aangekomen bij dit mooie en rustige café begonnen de meeste de vermoeidheid toch zijn tol te eisen. Zo zoetjes aan namen een voor een afscheid van elkaar. Maar niet voordat nieuwe vriendschappen werden gesmeed. Al met al een geslaagde pubbrawl en iedereen was er mee eens. Volgend jaar weer!

Vanmiddag zal de nieuwe fotoshoot plaatsvinden in het Valkenbergpark. Breda Nieuws is van de partij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen