Podium Bloos presenteert Ogentroost

Foto: Christel Ooms

Zaterdag 26 september presenteert Podium Bloos ‘Ogentroost’, een avondvullend programma met makers die dichtbij staan. De avond start om acht uur en kaarten zijn te koop via de website van Podium Bloos.

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos vijf oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma vol theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. Je wordt meegenomen op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

Op het programma staan: Heather Ware | LeineRoebana (dans), Juup Luijten | Ctrl-f (theater), Guilherme Miotto | Podium Bloos, Korzo, DansBrabant (dans), Jaap Robben (literatuur) en Lisette&Bram (muziek).

Heather Ware | LeineRoebana – Abbey (dans)

Heather Ware groeide op in Canada en studeerde aan de Royal Winnipeg Ballet School, Toronto Dance Theatre en aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze werkte met choreografen als Johnny Schoofs, Celia Grannum, Jennifer Hanna en is sinds 2003 verbonden aan LeineRoebana. Voor haar rol in ’172 suggesties aan een lichaam’ van LeineRoebana ontving zij tijdens de Nederlandse Dansdagen de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2010. Choreografie & dans: Heather Ware Productie: LeineRoebana

Juup Luijten | Ctrl-f – Aardheimer (theater)

‘Aardheimer’ is een beeldende theatervoorstelling gebaseerd op ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh. De voorstelling schetst met theatrale beelden het leven op het platteland uit de 19e eeuw met een centrale rol voor het boerenkind én natuurlijk de aardappel. Een weergave van het agrarische leven van de Brabander op het veld en in de hut. Regie: Juup Luijten Spel: kinderen Theaterwerkplaats Ctrl-f Productie: Podium Bloos

Jaap Robben (literatuur)

Jaap Robben is schrijver/dichter en theatermaker. Hij wilde vroeger eigenlijk Afrikaan worden en archeoloog, maar werd schrijver. In april 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen ‘Birk’ bij uitgeverij De Geus dat zeer lovend werd ontvangen, de Nederlandse Boekhandels Prijs 2014 won én de Dioraphte Literatuur Publieksprijs 2015 kreeg. Inmiddels is het boek aan zijn negende druk toe. Voor 2016 worden vertalingen verwacht in het Duits en Engels én zijn de filmrechten verkocht.

Guilherme Miotto | Podium Bloos, Korzo, DansBrabant – Schau’n se mal um die Ecke (dans)

Waar wordt het levendige lichaam leeg, wordt schoonheid lelijk en verliest het lichaam haar vorm? Drie jonge, sterke danseressen met elk een intens ontwapenende kleur tezamen in een persoonlijk palet dat een steeds sterieler schilderij wordt. In het danstrio ‘Schau’n se mal um die Ecke’ brengen zij naar boven wat onderdrukt wordt en al wat duister is aan het licht. Dans: Mirthe Labree, Lotte Milder, Wies Berkhout Muziek: Joel Ryan Decor: Peter Missotten Kostuums: Lotte Milder Coproductie: DansBrabant, Korzo en Podium Bloos

Lisette&Bram (muziek)

Een mengsel van ​glazen​​, snaren en kabels,​ een ​multi​muzikant en een zangeres die​ al ruzie ma​a​kten bij hun eerste optreden.

Frictie​.​ Je​ hoopt​ af en toe dat het gebeurt​ – ​​spontaan. We hebben er niet veel over te zeggen, maar kunnen er naar op zoek. ​En​ áls het dan gebeurt​,​ ​mengen​ ritme, tekst en stem zich​ en​ met ​verlegenheid​, stiltes en schroom.

In het kort

  • Zaterdag 26 september
  • aanvang 20.00 uur
  • kaarten te koop via www.podiumbloos.nl
  • € 13,00 incl. servicekosten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden