Nassaustad lezing werpt nieuw licht over dood van Willem van Oranje

Willem van Spanje
Foto: Willem van Spanje

Tijdens de Breda Nassaustad lezing zal Willem van Spanje onthullingen doen over de moord van Willem van Oranje in de 16e eeuw. Door middel van hypermoderne technologie achterhaalt het onderzoek of de getuigenverklaring destijds op waarheid berusten. Met behulp van 3D beelden en computeranimaties zal blijken of de geschiedenisboeken het bij het rechte eind hebben.

Meer dan 20 deskundigen hebben aan dit 4-jarig onderzoek gewerkt. Door de samenwerking van historici, bouwkundigen, medici en forensische expert zijn er nieuwe feiten aan het licht gebracht. Ballistische expert bouwden het moordwapen om schietproeven uit te voeren voor de reconstructie. Met het resultaat uit de metingen van de 3D forensisch technieken zoals laserscanning, bloedspattenanalyse en daderlengte is een 3D omgeving gereconstrueerd. Van Spanje neemt de toeschouwer mee in een spannend avontuur met behulp van 3D en animatie. Een absolute must als u een liefhebber van beeldcultuur en historische detective!

Virtual reality

Willem van Spanje is de directeur eigenaar van Delfttech en dochteronderneming Delftforensisc. Het bedrijf is gespecialiseerd in ‘virtual reality’en lever 3D producten aan diverse opdrachtgevers in de petrochemie, architectuur maar ook forensische gebruikers. Divers politiekorpsen en inlichtingendiensten in binnen- en buitenland maken gebruik van zijn 3D animaties om misdrijven te reconstrueren. Die technieken zijn nu gebruikt om de moord van Willem van Oranje te reconstrueren. Met verrassende resultaten.

Breda Nassaustad lezing

De lezing vindt plaats op 3 november 2015 in de de Grote Kerk. Aanvang is om 20:00, de Grote kerk gaat om 19:30 open. Kaarten zijn te koop bij de balie van de Grote Kerk van Breda en bij het VVV Breda á €7.50 (inclusief 1 consumptie) Vrienden van de Grote Kerk betalen slechts €6.00 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden