Verken Kasteel KMA met VVV Breda

Foto: VVV Breda

De VVV Breda organiseert in de herfstvakantie van Noord en Zuid-Nederland Kasteelwandelingen met een VVV-gids op het terrein van de KMA. Een unieke ervaring, aangezien het Kasteel normaal verboden terrein is.

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel. Vroeger het woonpaleis van de eerste Bredase Nassaus, tegenwoordig de thuisbasis van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Je bezoekt onder andere de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en het Huis van Brecht, het oudste stenen huis van Breda.

Uniek

Omdat het kasteelterrein onder defensie valt, is het normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk. VVV Breda is de enige organisatie die hier rondleidingen mag verzorgen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te brengen!

De Kasteelwandeling wordt georganiseerd van 19 tot en met 31 oktober en vertrekt van maandag tot en met zaterdag om 14.00 uur. Een rondleiding duurt zo’n twee uur. Je wordt een kwartier voor vertrek verwacht in verband met de registratie van de legitimatiebewijzen. Verzamelpunt is de VVV aan de Willemstraat in Breda. Vooraf reserveren is aanbevolen. Bel naar 0900-5222444 (€ 0,25 per minuut) of stuur een mailtje naar [email protected].

Reserveren

Een ticket kost 7,95 euro voor volwassenen en en 6,95 euro voor kinderen. BredaPas-houders krijgen gratis toegang. Groepen kunnen deze, maar ook andere wandelingen, het hele jaar op afspraak lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen