Grootschalig kerstconcert Grote Kerk

Foto: Westlandse Koorvereniging Musica

Het 140 leden tellende Westlandse Koor Musica voert dit jaar het traditionele kerstconcert in de Grote Kerk uit. Het koor wordt gedirigeerd door Gerard Bras, bekend als dirigent van The New London Choral. Door toevoeging van andere muzikale gezelschappen wordt een bijzonder totaalprogramma aangeboden.

Het vocaal mannenensemble ORPHEUS uit de Oekraine is één van die toevoegingen. Zij zingen werken uit de Byzantijnse liturgie, komen met brandende kaarsen zingend binnen, maar zingen ook eigentijdse, spectaculaire, populaire kerstliederen. De acht leden van dit ensemble zijn professionele zangers en hun optreden is uniek voor Breda tijdens hun tour door West-Europa.

Ave Maria

Het blazersenemble Hi Five en pianist Peter Bontje begeleiden koor en ensemble, organist Arnoud Groen speelt enkele solostukken en begeleidt de samenzang. Sopraan Margaret Roest zingt samen met het koor bekende nummers als “Cantique de Noel”, “Ave Maria” van Caccini en het “Sanctus” van Gounod.

Andrea Bocelli

Musica zingt vele kerstliederen uit de Engelse traditie. U kunt genieten van arrangementen van Sir David Willcocks  en andere traditionele kerstliederen. Het publiek wordt bij sommige nummers actief bij de uitvoering betrokken. Daarnaast worden ook nummers uitgevoerd van Andrea Bocelli (“I believe”), John Lennon (“War is over”) en andere moderne kerstnummers.

reserveren

Het kerstconcert vindt plaats op dinsdag 22 december om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de VVV Breda, aan de balie van de Grote Kerk en op de uitvoeringsdag aam de balie van de Grote Kerk. Kaarten reserveren kan via telefoonnummer  06-21673845 (Westlands Koor Musica) of via het secretariaat van de Grote Kerk via 076-5218267.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen