Spookachtige anekdotes in de winter

Sinds afgelopen weekend worden in onze stad Ghost Tours gegeven; stadswandelingen waarbij verborgen verhalen en legendes over de Bredase binnenstad worden verteld. Op een van de eerste Ghost Tours gingen enkele redactieleden met een warme jas aan richting de afgesproken locatie in het centrum van Breda.

De verborgen verhalen uit de rijke historie werden op een mooie manier gebracht door een 19e eeuwse stadswacht. Na een wandeling van anderhalf uur waren we, net als de andere geïnteresseerden, zeer te spreken over de toevoeging aan het (winter)aanbod voor Bredanaars. Voortaan lopen we sneller langs bepaalde plekken… De spookverhalen zijn feitelijk onderbouwd in samenwerking met de gemeente. Het is een bijzondere ervaring en eens wat anders dan een avondje bowlen, film, etentje of casino. Deze zogenaamde ghost tours zijn bekender over de grens (zoals Groot Brittannië) en in Nederland voor zo ver bij de redactie bekend alleen in Amsterdam.

Niet voor iedereen geschikt

De wandeling is niet geschikt voor de allerjongsten, gezien het tijdstip van 21:00 uur en de verhalen over onder andere moord, verkrachting en hoeren. De stadswandeling is wel geschikt voor rolstoelgebruikers. De komende maanden is de tour in het Nederlands. Mogelijk dat in de volgende winter het ook in het Engels gegeven gaat worden.

Wanneer zijn de tours?

De tours worden gegeven tot in het voorjaar, vanwege het feit dat het in het donker beter tot zijn recht komt. Voor meer informatie over de beschikbare data kan je terecht op de website van Ghost Tours Breda. Meestal op vrijdag, zaterdag en/of zondag om 21:00 uur. Zoals op de website valt te lezen: “Beleef in anderhalf uur tijd de meest spannende verhalen die de rillingen over je rug laten lopen.” En daarna lekker bijkomen en opwarmen in een van de leuke cafés in de binnenstad.

Ghost Tour Stadshuis Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden