Breda stad van de liefde met Jouw Romeo en Julia

Foto: Berry van Gerwen

In het kader van zijn 20-jarig bestaan organiseert het Chassé Theater samen met Nieuwe Veste een groots theaterproject: ‘Jouw Romeo en Julia’. In dit project staan theater, participatie en educatie centraal. Heel Breda wordt opgeroepen aan de slag te gaan met William Shakespeares liefdesverhaal. Dit kan door deel te nemen aan een van de cursussen van Nieuwe Veste, door een voorstelling (mee) te maken, door een liefdesverhaal te delen of door zelf iets te organiseren. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april is Breda de stad van de liefde.  

Op vrijdagavond 22 april worden in vier Bredase wijken vier verschillende voorstellingen opgevoerd, geïnspireerd op ‘Romeo en Julia’. Deze voorstellingen worden gemaakt door Bredase regisseurs. De regisseurs halen zowel hun inspiratie als hun spelers uit de wijk. De korte voorstellingen worden drie keer per avond opgevoerd en zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Wie geen acteertalent heeft, hoeft niet te treuren. Iedereen kan aan de slag gaan met Romeo en Julia en zijn talent laten zien door zelf iets organiseren op vrijdagavond 22 april. Verklaar voorbijgangers de liefde vanaf een balkon, geef mensen de kans te trouwen voor 1 dag of fotografeer verliefde stellen. Verzorg een optreden met eigen band, dansgezelschap, fanfare, toneelvereniging of koor. Iedereen die zelf een activiteit organiseert, kan dit aanmelden via de website www.jouwromeojulia.nl. Alle evenementen worden verzameld in de ‘Jouw Romeo en Julia’-agenda en gezamenlijk in de publiciteit gebracht. Zo ontstaat op vrijdagavond 22 april 2016 een uitgebreid en uiteenlopend programma, dat bovendien gratis te bezoeken is.

Wie zelf een bijzondere liefdesgeschiedenis heeft, wordt opgeroepen zijn verhaal te delen via [email protected]. In samenwerking met BN DeStem worden de mooiste liefdesverhalen verzameld. Alle verhalen zijn terug te lezen op www.jouwromeojulia.nl; een selectie hiervan wordt ook gepubliceerd in BN DeStem.

Op zaterdag 23 april is het Chassé Theater het festivalhart van de liefde. Vanaf 15.00 uur is er muziek in de foyer, waar “silly lovesongs” worden gezongen en gespeeld. Op bijzondere plekken in het theater worden bijzondere liefdesverhalen verteld in monologen en dialogen. In de cinema worden films over verboden liefdes vertoond. In de kleine zaal is een bijzondere montagevoorstelling van Romeo en Julia te zien, waarvoor regisseur Ruut Weissman (o.a. ‘Hij gelooft in mij’) inspiratie haalt uit alle Romeo en Julia-activiteiten die in de stad worden georganiseerd. De avond wordt afgesloten met een gemaskerd bal. Zo ontmoette Romeo zijn Julia, dus wie weet met welke ontluikende liefdes deze dag eindigt…

In aanloop naar dit weekend van de liefde, is op 16 en 17 april in het Chassé Theater een Romeo en Julia-voorstelling te zien, uitgevoerd door cursisten van Nieuwe Veste. Van 16 tot en met 23 april exposeren Nieuwe Veste en het Chassé Theater werken van Nieuwe Veste-cursisten rondom het thema Romeo en Julia.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen