Weekprogramma The Mezz belooft veel moois

Foto: Asja Vossen

Deze week staan er in de Mezz weer tal van mooie optredens gepland. Breda Nieuws geeft je een overzicht wat er te beleven valt.

Do 07-04 Scholieren Band Battle Breda voorronde 2

De Band Battle heeft als doel de livemuziek-cultuur van jongeren in Breda te verrijken, de sociale cohesie tussen de Bredase middelbare scholen te verhogen en scholieren de kans te geven op te treden en ervaring op te doen.

Er zijn acht bands die zich hebben aangemeld voor de battle: City Supreme, Reaf, The Othersound, FRANTIC, Locked out, REBADGED, Wazzzup en Work in Progress. Er wordt een hoop verschillende genres gespeeld: van soul/funk tot rock!

De bands die meedoen worden allemaal voorgesteld op Facebook en Instagram. Volg de stichting daarom op social media om te zorgen dat je helemaal op de hoogte blijft!

Kleine zaal open 19.00 uur / aanvang 19.30 uur / toegang gratis

 

DO 07-04 GPvNL – Eye On The Prize clubtour – AlphaDNA + Djé-Rimo X Alan Mascott + Jowners + Le Seton + Nanah Dae + OostCoast

De Grote Prijs van Nederland is de grootste en langstlopende muziekcompetitie van Nederland. De 6 finalisten uit de categorie hiphop gaan dit jaar samen op tour!

AlphaDNA is een hiphopformatie uit Amsterdam bestaande uit MC’s Alpha Beta en Medina, live ondersteund door DJ Nav. AlphaDNA combineert hardcore raps en punchlines met muzikale invloeden als soul en reggae.

Zet rapper Djé-Rimo en producer Alan Mascott samen in een studio en het resultaat is een unieke sound en een overweldigende energie. Hun voorliefde voor soul, funk en hiphop zorgt voor bijzondere combinaties en een herkenbaar geluid.

Jowners is een opkomend talent en een van de “next stars to blow”. Met feelgood tracks zoals Right Now en Met Dit laat de rasechte levensgenieter zien dat zijn muziek even aanstekelijk is als zijn personaliteit.

Le Seton is begonnen met muziek maken in 2005 in het hiphopcollectief Kapers aan de Maas. In deze tijd ontdekte Le Seton zijn zangtalent. Hij koos ervoor om solo door te gaan en om zich te richten op een mix van singer-songwriter en hiphop. Zelfkritisch en met de nodige humor.

Nanah Dae is een 23-jarige vrouwelijke MC uit Tilburg. Ze heeft altijd een voorliefde voor de entertainmentwereld gehad. Geïnspireerd door artiesten als Missy Elliot en Tupac Shakur ging Nanah Dae door het leven, wetende dat ze op een dag zou doen wat zij ook deden… Share her story.

Na al eerdere jaren van samenwerking ontstond in 2014 de formatie OostCoast. Met Hiphop als leidraad experimenteert dit collectief met de meest uiteenlopende stijlen zoals funk & grime.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €7

 

VR 08-04 Niels Geusebroek + Support

Singer-songwriter Niels Geusebroek heeft een passie voor het schrijven van songs met pakkende teksten en ingetogen, pure geluiden. Zijn gitaar en herkenbare stemgeluid vormen de basis van zijn easy listening muziek. Geïnspireerd door artiesten zoals Paolo Nutini, Elbow en Pearl Jam.

 Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €18

 

VR 08-04 Club 3voor12Breda: De Eerste de Beste + Vuig + Delusionals

Lentekriebels op de clubavond van 3voor12/Breda! Het wordt tijd dat het zonnetje maar eens wat feller gaat schijnen. Deze clubavond gaat daar zeker voor zorgen. Op de planken staan drie bands: The Delusionals, Vuig en De Eerste De Beste.

De vijf meiden van Delusionals spelen rock, postgrunge en poprock. Wil je precies weten hoe dat klinkt, komen luisteren dan. Van een geintje af en toe zijn ze ook niet vies.

Zydeco, balkan en blues. Niet te combineren? Het lukt Vuig prima om de zaal elke keer aan het dansen te krijgen.

De Eerste De Beste onderscheidt zich met Nederlandstalige indierock. De muziek boeit en de teksten roeren. De band deed mee aan de Popronde en werd bekroond tot Hollandse Nieuwe.

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang gratis

 

ZA 09-04 DanceAMP – Glow back into trance

DanceAMP presents: GLOW BACK INTO TRANCE

Dit is alweer de 20e editie van de succesvolle club night in Mezz. Na enkele uitstapjes gaat DanceAMP deze keer weer geheel terug naar het heerlijke geluid van trance. Met natuurlijk de ongeëvenaarde sfeer die velen, van binnen en buiten Breda,  iedere keer weer weten te waarderen.

Dat betekent 2 area’s en een VIP-deck filled with trance!

Uiteraard wordt deze avond weer waanzinnig ‘visual’ ingevuld met lasers en nog meer GLOW.

VIP-tickets:
Dit keer heeft DanceAMP een speciaal VIP-deck op het balkon van de grote zaal ingericht. Onbekommerd genieten met een hapje en drankje voor degenen die een VIP-ticket kopen.
Let op, het aantal VIP-ticket is beperkt!

United: groepstickets voor 4 personen
Wil je met een groep van 4 personen naar DanceAMP? Koop dan United tickets: 4 voor €70, dat wil zeggen €17,50 per persoon.
De United tickets zijn alleen via de website van Mezz verkrijgbaar.
Maximaal 1 setje van 4 tickets per persoon.

Minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar.

Jupiler zaal + Kleine zaal / 21.00 – 04.00 uur / voorverkoop €22,50 / deurverkoop €25 / VIP-ticket €30 / minimum leeftijd voor toegang is 18 jaar

 

ZO 10-04 Cesar Zuiderwijk: Drummoires – semi seated

Zo er in Nederland een levende drumlegende is, is dat Cesar Zuiderwijk. De geheimen van de meester, voor het eerst onthuld. 50 jaar rockdrummen waarvan meer dan 40 jaar bij Golden Earring.

 

Een schatkist aan nooit eerder vertelde verhalen over tournees met wereldbands als The Who, Rush, Santana, Aerosmith, ontmoetingen met wereldberoemde drummers en ga zo maar door.

Afgewisseld met drumsolo’s zal hij de ritmes uitleggen waar hij beroemd mee is geworden.

En niks geen kleine show, Cesar rukt uit met groot materieel waaronder een adembenemende lasershow! Verder is er voor iedereen een gratis klapstop beschikbaar waarmee interactief ritmes worden gespeeld.

Voorafgaand is er de mogelijkheid om een workshop bij te wonen in de Kleine zaal van Mezz.

Wie een ticket voor de voorstelling heeft, kan zich aanmelden voor de workshop via [email protected] (let op: vol=vol).

 

Kleine zaal workshop / zaal open 14.00 uur / aanvang 14.30 uur  

Jupiler zaal voorstelling / zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang €17,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen