Crowdfunding Actie voor het Breda Hoen

Foto: Vereniging Breda Hoen

Breda heeft binnen zijn stadsgrenzen verschillende braakliggende terreinen die geheel in overleg met de eigenaren inmidddels in gebruik genomen zijn door stadslandbouwers. Het idee kippen neer te zetten op de verschillende stadslandbouwlocaties in de stad werd enthousiast ontvangen.

Hierdoor zou extra aantrekkingskracht en promotie voor stadslandbouwprojecten gecreëerd kunnen worden. Ook kan men hierdoor nog biologischer te werk gaan omdat mestafval goede compost is voor de landbouw en de kippen het onkruid en plantenafval eten.

Op dit moment is de Vereniging Breda Hoen bezig een samenwerking met scholen op te zetten voor het uitbroeden van eieren en via stage opdrachten willen ze kinderen van de basisschool bekend laten raken met dieren die behoren tot het cultureel erfgoed en hoe deze leven.

Daar het Breda Hoen zijn oorsprong vindt in Breda en deze behoort tot het levend cultureel erfgoed van Breda, was de Vereniging Breda Hoen van mening dat het Breda Hoen terug moest komen op de kaart van Breda.

Omdat subsidie heden ten dage moeilijk te verkrijgen is, moest er gezocht moest worden naar alternatieve financieringsmogelijkheden. Een van de eerste die mee wilde denken was woningstichting AlleeWonen, die in overleg met Niels de Boer, Stadslandbouwer van het eerste uur op de locatie Bernhard de Wildestraat, een terrein van 400m2 beschikbaar stelde alwaar ze hun idee ten uitvoer konden brengen.

Ook het RABO Coöperatie-fonds heeft inmiddels bevestigd dat het idee kan rekenen op een bijdrage van bijna € 1.500,- Daarnaast is er een crowdfunding actie gestart waarbij alle echte Bredanaars de mogelijkheid hebben mee te doen met dit typisch Bredase Project.

De vereniging wil zich in eerste instantie geheel richten op het Bredaas hoen, Bredase productie en Bredase afzet en liefhebbers (vrijwilligers) betrekken bij de realisatie waarbij het ras, het Breda Hoen dat beetje extra geeft.

 

Kijk op www.bredahoen.nl voor alle informatie

Zie ook:

http://breda.nieuws.nl/gemeente/92449/bredabreed-maakt-initiatieven-van-bredanaars-financieel-mogelijk/

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen