Weekprogramma The Mezz

Foto: Asja Vossen

Ook volgende week pakt The Mezz concerts & dance weer uit met een fantastisch muzikaal programma. Hieronder vind je de het volledige schema.

DI 10-05 Milow (BE) – Ik Zie U Graag

Als je vernieuwing omarmt, kun je oprecht groeien. Dit ontdekte Milow bij het maken van zijn nieuw album Modern Heart, zijn meest avontuurlijke hoofdstuk tot nu toe. Hij besloot zijn horizon en stijlen te verbreden, dit doet hij door elementen van alternatieve R&B en hiphop productie te verwelkom in zijn wereld met de akoestische gitaar. De singer-songwriter zijn teksten blijven nog even diepzinnig en emotioneel pakkend als ervoor.

Ik Zie U Graag … van muziek uit België genieten
Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene en volgt de ontwikkelingen op de voet. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteren we opkomende talenten en acts die er toe doen.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.30 uur / €25

WO 11-05 Luke Winslow-King (US) + Mitch Rivers

Zijn voorliefde voor blues, deltafolk en rock ’n roll verraden waar Luke Winslow-King de mosterd haalde: de gitarist, multi-instrumentalist, zanger, composer en songwriter uit New Orleans brengt de sfeer van de stad naar het podium. Luke Winslow-King deelde het podium al met grootheden als Jack White, Pokey LaFarge en Chris Thile en houdt samen met zijn slide gitaar de geest van vroegere blueshelden als C.W. Stoneking levend.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €15

DO 12-05 I love New Wave: Joy Division Undercover – Closer to Curtis

In 2016 zou zanger Ian Curtis, frontman van de band Joy Division, zestig jaar zijn geworden. Tribute-band Joy Division Undercover komt daarom nu met een tour om het muzikale verhaal van zowel Ian Curtis als de band Joy Division te eren. Eerst kun je genieten van Control, een film over het leven van Curtis geproduceerd door Anton Corbijn. Daarna zal tributeband Joy Division Undercover een goede greep uit het repertoire live vertolken.

Jupiler zaal open 19.00 uur / aanvang 19.30 uur / toegang €12

DO 12-05 lost/ctrl – I © New Wave

Sinds 2014 timmert de band lost/ctrl hard aan de weg met hun zelfbedachte genre: NU-WAVE. Een eigen sound vol energie en een flinke dosis dansbare, donkere songs met invloeden van bands zoals Joy Division en The Cure. Begin 2016 verschijnt hun debuut EP dankzij een geslaagde crowdfundingactie en de hulp van producer Huub Reijnders.

New Wave Sounds gaat terug naar de echte, obscure, onbekende new wave uit de jaren 80. Af en toe komt er een bekend nummer van The Cure, Simple Minds en Talking Heads voorbij.

De Jupiler zaal staat deze avond ook in het kader van new wave: Joy Division Undercover eert de zestigste verjaardag van Ian Curtis en de film Control wordt vertoond. Tickets zijn hier verkrijgbaar: http://bit.ly/JoyDivisionUndercover_Mezz.

Kleine zaal open 19.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang gratis

VR 13-05 Punkrock Riot: The Real Danger + For I Am (BE) + The Windowsill

 Te weinig punkrock in Breda? Ja! Daar wil een collectief van liefhebbers verandering in brengen met de nieuwe Punkrock Riot avonden in de kleine zaal van Mezz. Ze gaan regelmatig diep Nederland en België in om nieuwe bands te ontdekken en hun favoriete bands te supporten. Die ontdekkingen en favorieten halen ze naar Breda om meer mensen kennis te laten maken met deze vette bands en jonge mensen te inspireren ook bands op te richten.

Deze editie staan The Real Danger, For I Am en Windowsill op het programma.

The Real Danger is een punkrockband uit Rotterdam die je kan vergelijken met bands zoals Descendents, Face To Face, Bouncing Souls en Sub Society. For I Am beschrijft zijn muziek als melodieuze, dansbare meezing poppunk die beïnvloed is door catchy melodieën van New Found Glory en de scherpe stem van Tilt’s zangeres, Cinder Block. Marien Nicotine van de legendarische punkrockband The Apers vroeg zijn oude bandmaten Jerry Hormone en Ivo Backbreaker om hem te vergezellen toen hij besloot om een album te maken. Later kwam Sander van Accelerators erbij en nu vormen ze Windowsill.

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang gratis

VR 13-05 Eva De Roovere (BE) + Aiden – Chantileer Tour – Ik Zie U Graag

Na vier Nederlandstalige albums en meer dan 15 jaar podiumervaring gooit Eva De Roovere het over een andere boeg. Geproduceerd door Peter Case in The Carriage House in Los Angelas is Chanticleer haar engelstalige debuut. Ze durft grenzen te verleggen en stijlen te mengen – van folk tot de hedendaagse rock en jazz – omwille van het delen van een lied. Zo maakt ze deel uit van een lange lijn van internationale kunstenaars van Jacques Brel en Edith Piaf tot Nina Simone en Björk.

Ik Zie U Graag … van muziek uit België genieten

Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene en volgt de ontwikkelingen op de voet. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteren we opkomende talenten en acts die er toe doen.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €16,50

ZA 14-05 Retro House Classics: Darkraver + DJ Stanton + Francois + C-Mon

Retro House Classics neemt je voor mee op een muzikale reis langs vervlogen tijden. Trek je trainingspak, bloesje of oude house-outfit nog eens uit de kast en (her)beleef die mooie periode… Een periode waarin de basis voor de hedendaagse housemuziek, housecultuur en housefeesten is gelegd!

Drumcomputers, oude bekenden, lasers, synthesizers, hi-hats, rookmachines, smileys, kickdrums, draaitafels, gemoedelijke sfeer, stroboscopen, een goede bass en de beste dj’s zijn de ingrediënten voor deze avond.

Deze speciale NL-edition is een reis langs de oude clubs in Brabant en de Randstad, zoals The Limit, Barocci, Parkzicht en Goldfinger. In de line-up stuk voor stuk dj’s die al een generatie lang meedraaien en hun sporen verdiend hebben. Zij draaien deze avond allemaal een speciale Retro House Classics set.

Line-up:
Darkraver – Thunderdome, Parkzicht, Multigroove
DJ Stanton – Parkzicht, Peppermill, Back 2 School
François – Zino, The Limit, Kadance,Goldfinger
C-Mon – Retro House Classics

Koop op tijd je tickets
Let op: voorkom teleurstelling en wees op tijd met het kopen van je kaartje(s), want vorige edities waren op voorhand uitverkocht!

Kans op gastenlijstplaatsen

Wil je gratis gastenlijstplaatsen? Like dan de Facebookpagina Retro House Classics Brabant (link= https://www.facebook.com/retrohouseclassicsbrabant/ ) en maak automatisch kans op 2x gastenlijstplaats voor deze editie.

Jupiler zaal + Kleine zaal / 22.00 – 04.00 uur / voorverkoop €20 / aan de deur €23

 ZO 15-05 Krankland (BE) – Ik Zie U Graag

 Krankland is een enkele reis door het muzikale DNA van Thomas Werbrouck (Little Trouble Kids), met het kompas gericht op grote songwriters zoals Elliott Smith, Leonard Cohen, Neil Young, Nick Cave en Tom Waits. Klankexperiment reizen hand in hand met intieme, breekbare songmaterie.

Thomas’ demo’s met songflarden en maniakale dictafoonimprovisaties werden in vorm gegoten en van hooks voorzien door Christophe Claeys (Magnus, Amatorski, SX), Thomas Mortier (Yuko) en Janko Beckers (Faces on TV).

22 maart 2016 verschijnt de eerste single van Krankland, In the Realms of the Unreal. Het volledige album is voor de herfst 2016.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen