Dansnest uit Breda zet eerste internationale stappen en vertrekt naar Polen

Foto: Dansnest

Dansnest, de Bredase broedplaats voor dans, gaat dit voorjaar naar de Europese culturele hoofdstad Wroclaw in Polen. Onder de noemer FLOW  wordt op 11 juni 2016 een kunstroute door de stad georganiseerd waar Dansnest te zien is.

In 2014 kwam een delegatie uit de Poolse stad Wroclaw op bezoek in zusterstad Breda. Er bleek vanuit Wroclaw  interesse om op weg naar of tijdens het culturele hoofdstadjaar samen te werken met zustersteden. Dansnest kreeg de gelegenheid haar projecten te presenteren, waarop de delegatie enthousiast reageerde.

inspiratie op locatie

Tijdens vier weken creatieproces gaat Dansnest met dansers naar de locatie om ter plekke de voorstelling te ontwikkelen. Choreografen Nana van Moergestel, Neel Brans en Ischa Havens: “Bij het uitproberen van ideeën op de locatie reageren passanten en blijven soms even zitten om te kijken hoe het verder gaat. Regelmatig hebben we mooie aanknopingspunten, cadeautjes uit het alledaagse leven die een inspiratie zijn en verwerkt kunnen worden in de choreografie. Dansnest: We gaat ervan uit dat deze uitwisseling een eye-opener is en laat nadenken over de kracht van ons werk en ons over culturele verschillen laat heen kijken naar wat ons verbindt. ”

Over Dansnest

Dansnest maakt voorstellingen in de openbare ruimte, waarbij het uitgangspunt is om wat er leeft in het publiek en op locatie te betrekken. Dat maakt elke choreografie een dynamische zoektocht naar interactie tussen de dansers, omgeving en omstanders. Het doel is dan ook nooit om vooraf bepaalde patronen en bewegingen op zichzelf te laten staan, maar het verder te brengen en de ruimte te beschouwen als plek waar je kunt spelen en kunt komen tot nieuwe choreografie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen