Haagse Beemden organiseert wijkfestival voor en door bewoners

Foto: Wijkfestival Haagse Beemden

Onder het motto “Er gebeurt meer in de Haagse Beemden dan je denkt” wordt op zondag 26 juni een groot wijkfestival georganiseerd door en voor inwoners van de Haagse Beemden.

De Haagse Beemden is in de afgelopen 40 jaar gegroeid naar een stadsdeel van Breda met circa 27.000 inwoners. Met de groei heeft zich ook een gevarieerde gemeenschap van mensen ontwikkeld, die met hun activiteiten de Haagse Beemden kleur geven. Of het nu gaat om sport en spel, diverse kunstuitingen, samen tuinieren en voedsel verbouwen, voor elkaar zorgen of elkaar met kleine diensten helpen, kerkelijke- en spirituele activiteiten, natuurbeleving of samen feestelijke momenten organiseren, er is veel te beleven om het wonen in dit stadsdeel aantrekkelijk te maken.

Wijkfestival

De organisatie van het festival belooft een breed programma waaraan iedereen kan meedoen of kan komen kijken en luisteren. Er wordt gedanst, muziek gemaakt, geschilderd, gefotografeerd, Tai Chi beoefend en gewandeld in de omgeving. Men kan meedoen met voetbal, tennis, judo en tafeltennis, maar ook free style running en water stapelen. De Lucaskerk, bibliotheek en centrum Heksenwiel openen de hele dag hun deuren voor een moment van bezinning, kerkdienst, gezamenlijke zang, discussiebijeenkomsten over de toekomst van de wijk en ontmoeting. Er is een foodmarkt met proeverijen van producten uit de Haagse Beemden en een markt met maatschappelijke organisaties. Vanaf drie podia vinden optredens plaats van groepen uit de wijk en als afsluiting wordt op het centrale plein een optreden gegeven.

Heksenwiel

Het wordt een dag waarop het bruist van de activiteiten voor jong en oud. Het wijkfestival  vindt plaats in het gebied rond winkelcentrum Heksenwiel. Voor mensen uit andere delen van de wijk wordt er de hele dag een gratis pendeldienst georganiseerd om er te komen. Het festival  wordt georganiseerd door de “koplopers”: een aantal inwoners van de Haagse Beemden, die de wijk op zijn kop willen zetten door vanuit de inwoners meer mogelijk te maken. Meer info en het programma is te vinden op www.wijkfestivalhaagsebeemden.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/wijkfestival.haagsebeemden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen