De Suikerkist heeft meer in petto dan een perfecte gin-tonic

Wat kan je beter doen met dit mooie weer na een dag werken? Lekker terrasje pakken natuurlijk. Met zoveel leuke plekken is onze keuze gevallen op de Suikerkist. Bredanaars van mijn leeftijd kennen de Suikerkist vooral van stappen. Menig avond is daar gevuld met bier en lol.

Na de verbouwing zijn ze een andere weg ingeslagen. En met succes. Tegenwoordig kun je daar lekker eten en zijn ze heel goed in het maken van lekkere drankjes. Dat gaan we uitproberen.

Onze gastvrouw Madelief heet ons van harte welkom en leidt ons naar onze tafel. Een mooi plekje op het terras, met uitzicht op de zonverlichte Grote Kerk. De avond begint al goed met een lekker glaasje bubbels. Een leuk detail, als je om water vraagt, komt het in een gin fles.

Onze eerste gang is de Mediterraanse plank. Een mooi opgemaakte plank met diverse ham, hummus en brood. De ham is lekker vers en goed op smaak. De sausjes zijn verrassend van smaak. De een is wat pittiger van smaak, maar zeker niet overheersend. Het glas bubbels past goed hierbij: licht en fris.

De volgende gang is de BBQ chicken pizza voor mijn tafelgast en de Chef’s Special voor mij. De pizza is zeker ruim voor 1 persoon. Een dunne bodem, waardoor het deeg niet heel erg vult. De smaak is niet overheersend. Saus en vlees is goed in balans en het eet lekker weg. De Chef’s Special is dit keer de Mexican burger en is vanaf de eerste hap geweldig. Het vlees is mals en je proeft dat het vers gemaakt is. Balans in smaak is belangrijk voor mij om van het eten te genieten. Ik kan je zeggen dat de burger in balans is. Naast de Black Angus burger vind je ook bacon, guacamole, cheddar, sla, tomaat, rode ui, truffelmayonaise en nacho chips. Al deze ingrediënten zijn op zich lekker, maar bij elkaar is het vinden van een goede balans niet gemakkelijk. En laten ze dat nu wel voor elkaar gekregen hebben. Geen overdaad aan saus of smaken. Een goede en lekkere hamburger om van te smullen.

 

Deze gang wordt vergezeld door twee gin-tonic. De Chase Elegante Crisp, gezien als de meest complexe gin voor bij de pizza, en de Wilderer met 27 botanicals voor bij de baconburger. De Chase heeft een iets zwaardere smaak dan de Wilderer, maar past heel goed bij de pizza. De Wilderer heeft een frisse smaak en ik vind het heel goed passen bij de burger. De avond sluiten wij uiteraard met een dessert. Een trio van gerechten, bestaan uit : American cheesecake, chocolate chip met pistache ijs en brownie met caramel en aardbeien. Tenslotte sluiten wij af met Suikerkist coffee. Een speciale koffie met Damrak gin, Bacardi black en Mozart witte chocolade likeur.

De keuze voor onze gerechten ligt in de handen van chef-kok Jurgen. En dat deze handen meer dan capabel zijn mag wel duidelijk zijn. Vanwege het terras wordt in het voorjaar een kleinere kaart gebruikt. Vanaf het najaar biedt de Suikerkist een uitgebreide kaart. Zo kan de keukenbrigade perfect inspelen op de toegenomen zitplaatsen op het terras. NIet alleen de keuken verdient een compliment, ook het bedienend personeel verdient een pluim. Zij kozen de passende drankjes bij de gerechten. Voor mij is gin-tonic niet de eerste keuze naast een gerecht, maar de gekozen versies waren perfect. Om mijn tafelgast te citeren: ”Voor het eten kom ik nog een keer terug.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden