Black & White KAFE

Black & White KAFE is de uitbreiding van Black & White Sportsclub aan de Takkebijsters. Een all vegan lunchspot waar het motto van de eigenaars van Black & White ook wordt uitgedragen: “Passion for Healthy Living”. Je kunt er niet omheen, maar dat moet je ook helemaal niet willen!

De sfeer binnen bij het Black & White KAFE (maar eigenlijk ook in de sportsclub) verwacht je niet als je aankomt op de Takkebijsters. Het lijkt toch gewoon een kaal kantoorpand. Maar niets is minder waar, binnen waan je je op een heel andere plek dan het industrieterrein waar je eigenlijk bent. Een hippe industriële inrichting gecombineerd met Balinese meubels en een heerlijke binnenplaats met palmbomen… Het is goed toeven bij Black & White. Door de aandacht voor de gezonde lifestyle, de inrichting en het personeel raad ik een bezoek aan Black & White KAFE zeker aan. Om te lunchen of voor koffie met iets zoets. Maar je kunt er ook terecht voor een vergaderruimte of als je een dag buiten de deur wilt werken.

Vegan

Black & White KAFE is het eerste volledig Vegan lunchcafé van Breda. Laat je, ook als carni- of omnivoor, verrassen door de mooie gerechten van kok Emilio. De kaart is divers, je mist het vlees, de vis of kaas niet, mocht je daar normaliter voor kiezen. En voor de veganisten en vegetariërs is het fijn dat de menukaart veel keuze biedt in plaats van de standaard veganistische gerechten. Kies bijvoorbeeld voor de sushi bowl met sushi rijst, edamame, gemarineerde zeewier, frisse wortel, zoetzure radijs, gemarineerde mango en tempeh. Niet te versmaden!

Zelf vond ik de soep (in mijn geval goed gevulde tomatensoep) en het vers gebakken zuurdesembrood met chef Emilio’s home made paprika hummus, gegrilde groente en salade erg lekker. Ik was iets minder gecharmeerd van de bietenwrap met kikkererwten, maar smaken verschillen!

Smoothies

Bij een passion for healthy living hoort… een smoothie! In oktober geniet je van de ‘Morning Green’ (aanrader! met Spinazie – Mango – Citroen – Gember) of de ‘Carrot Punch’ (Wortel – Sinaasappel – Banaan). Lekker voor na de yogales of gewoon in je lunchpauze. De medewerkers van de omliggende bedrijven weten Black & White KAFE al te vinden tijdens de lunchpauze.

Sweets!

Jaah, dat willen we. Een divers aanbod van cookies (chocola / pistache) en taartjes. Vegan maar daarbij ook glutenvrije opties. Er is een wisselend aanbod, ik proefde bijvoorbeeld een stukje aardbeien ‘cheesecake’ en een plak kokoscake, erg lekker.

Mocht je nou niet de tijd hebben om even neer te ploffen in het KAFE, je kunt je food & drinks ook meenemen. Even bestellen van te voren en het staat voor je klaar.

Meer informatie

Proeverij Black & White

Cookieinstellingen