Tiësto trots ambassadeur van Breda

Foto: Bianca Dijck - Flits en Klik

Donderdagavond 2 maart nam Tijs Verwest de erepenning in ontvangst die verbonden is aan het ereburgerschap van Breda. Burgemeester Paul Depla reikte de erepenning uit in Hotel Nassau in Breda.

Tijdens Serious Request afgelopen december werd al bekendgemaakt dat de gemeenteraad van Breda Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, benoemd heeft tot ereburger van Breda. Bekijk de foto’s.

Burgemeester Paul Depla:“Tiësto heeft deze eretitel meer dan verdiend voor zijn maatschappelijke inzet en uitzonderlijke verdiensten voor de muziekwereld, de internationale dance-scene en als ambassadeur voor de stad Breda gedurende een lange periode.”

Tiësto

Tiësto (47 jaar) is meerdere keren verkozen tot de beste dj ter wereld. Hij is een wereldster, wereldburger en één van Nederlands meest succesvolle exportproducten. Eerder werd Tiësto geridderd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau, werd hij onderscheiden als ereburger van Brabant en ontving hij de Zilveren en Gouden Harp en de Buma Exportprijs.

Tiësto levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de elektronische dancemuziek in Nederland en daarbuiten en heeft daardoor deuren geopend voor andere (Bredase) dj’s. Hij stimuleert aanstormend talent en levert direct en indirect een bijdrage aan ontwikkelingen op het gebied van dance-onderwijs in Breda.

Ambassadeur

Gedurende zijn hele carrière is Tiësto, opgegroeid in de Bredase wijk Tuinzigt, zich nadrukkelijk blijven identificeren met zijn afkomst en geboortestad Breda. Hij toont zich daarmee steeds een trots ambassadeur van Breda over de hele wereld.

Breda internationale schakelstad

Tiësto draagt als ambassadeur van zijn geboortestad ook bij aan het ambitieprofiel van Breda als Internationale Schakelstad, dat onder meer inzet op versterking van de internationale bekendheid van Breda.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties