Uitbreiding gebied vergunningparkeren Belcrum, Edisonplein en Drie Hoefijzers Zuid

Foto: redactie

Het college van burgemeester en wethouder stelt aan de raadscommissie Ruimte voor om het gebied voor vergunningparkeren uit te breiden naar heel de Belcrum en het Edisonplein in Linie en de parkeerduur in Drie Hoefijzers Zuid uit te breiden naar maximaal drie uur.

Het college komt tot dit voorstel op basis van de parkeerevaluatie die in deze wijken is uitgevoerd. Doel van deze aanpassingen is het bereikbaar en leefbaar houden van de wijken voor bewoners en ondernemers. Nadat de voorstellen zijn besproken in de raadscommissie Ruimte volgt er een definitief besluit en worden de bewoners geïnformeerd.

Uitbreiding gebied

Sinds 1 oktober 2016 is na veelvuldig overleg met bewoners een systeem van vergunningparkeren ingevoerd in delen van Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers-Zuid. Begin dit jaar voerde de gemeente een parkeerevaluatie uit op basis van tellingen, metingen en gesprekken met bewoners. Uit de evaluatie blijkt dat bewoners tevreden zijn over de effecten van het parkeersysteem, maar dat de parkeerdruk aan de randen van Belcrum en Linie toeneemt. Bewoners vragen hier aandacht voor. Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders voor om het gebied voor vergunningparkeren uit te breiden naar heel de Belcrum en het Edisonplein in Linie.

Maximale parkeerduur Drie Hoefijzers Zuid

Niet-vergunninghouders kunnen op dit moment maximaal twee uur parkeren in Drie Hoefijzers-Zuid. Deze parkeerduur is te kort voor bezoekers van bedrijven in de wijk. Met het uitbreiden van de parkeerduur naar drie uur wil de gemeente de straten toegankelijker maken voor bezoekers van deze organisaties. Drie uur is bovendien kort genoeg om treinreizigers te weren uit de woonstraten.
In Belcrum en Linie geldt op dit moment al een maximale parkeerduur van drie uur.

De tellingen geven op dit moment geen aanleiding om de parkeertijden aan te passen of andere wijzigingen door te voeren. Vanzelfsprekend blijft de gemeente het parkeren in het gebied de komende periode zorgvuldig monitoren, in het bijzonder rond nieuwe ontwikkelingen zoals de nieuwe rechtbank en het brouwhuis.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties