Vliere fluitend rondje Burgst;Eerste georganiseerde foodwalk in de Landgoederen zone

Op 12 juli organiseert de Heerlijkheid Burgst in samenwerking met het Brabants Landschap de allereerste foodwalk in de Landgoederen zone. Een Foodwalk, een korte wandeling voor jong en oud , laat u kennis maken met wilde eetbare kruiden,planten en bloemen van planten uit de nabije omgeving.

Ankie Stoop, projectleider Foodwalks van he tBrabants Landschap neemt u vanaf kinderboerderij de Sik mee op een ontdekkingstocht naar onbekende heerlijkheden uit de natuur. Voedseljagend methet winkelwagentje van Appie lijkt het wellicht een grote stap terug naar het voedselverzamelen in de vrije natuur. Nieuwe initiatieven als Foodwalks en het voedselbos brengen u dichter bij de natuur. Deze foodwalk heeft de naam te danken aan de vlieren (Sambucus Nigra) in de Landgoederenzone met haar vele toepassingsmogelijkheden. Vlierbloesembeignets, vlierbloesemsiroop of vlierbloesemchampagne, vlierbessenjam. vlierbessenbrandenwijn. Aan het eind van deze wandeling zal u een verfrissend glaasjevlierbloesemsiroop kunnen proeven. Vertegenwoordigers van de Heerlijkheid Burgst, Kinderboerderij de Sik, bio-boerderij de Kleine Hoeve en boerderij van der Haar zijn aanwezig met informatie en/of producten.

Om 14.00 start de wandeling vanaf Kinderboerderij de Sik aan de Kesterendreef in Breda. De Wandeling is gratis, opgave is niet vereist. Eenieder is van harte welkom.

Kinderboerderij de Sik

Kesterendreef 14

Breda

Kinderboerderij de Sik, Kesterendreef 14, Breda

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden