Mooie cijfers Stichting Betrokken Ondernemers Breda

Rollatorloop bij Sprint Breda
Foto:

Betrokken Ondernemers Samen voor Breda blikt tevreden terug op 2017. De vestiging Breda doet het landelijk gezien erg goed. In Breda werden 447 matches gemaakt een maatschappelijke waarde van ruim € 615.000,-.

Breda
Er werden het afgelopen jaar maar liefst 447 verbindingen tussen de bij de stichting aangesloten Bredase bedrijven en maatschappelijke instellingen en organisaties gerealiseerd die tezamen een maatschappelijke waarde vertegenwoordigen van ruim € 615.375. Bij de gerealiseerde matches waren 2.545 werknemersvrijwilligers betrokken die zich gezamenlijk 7.219 uren hebben ingezet. Met de activiteiten die de stichting coördineerde werden ruim 11.813 cliënten en bewoners bereikt. Eind 2017 had de stichting 140 partners en sympathisanten.

Landelijk
Betrokken Ondernemers Samen voor Breda is onderdeel van de landelijke stichting Samen Voor, waaronder tien vestigingen vallen: Zeist, de Bilt, Nieuwegein, Woerden, Eindhoven, Veenendaal, Maastricht, Geldrop en Mierlo, Rivierenland en Breda. Deze tien vestigingen bestrijken twintig gemeenten. Van het totaal aantal matches dat landelijk wordt gemaakt en de maatschappelijke waarde, neemt de Bredase stichting ruim twintig procent voor haar rekening.

Vanaf de oprichting van de stichting, ruim acht jaar geleden, maakte de Bredase stichting bijna 3.000 inspirerende verbindingen met een totale maatschappelijke waarde van ruim 4,5 miljoen euro.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting Betrokken Ondernemers – Samen voor Breda: “Met deze cijfers zijn we zeer blij. Steeds meer Bredase bedrijven tonen dankzij de licht verbeterende economische omstandigheden, in toenemende mate hun maatschappelijke betrokkenheid door handjes, kennis en kunde of materialen ter beschikking te stellen. Bedrijven zien steeds vaker de meerwaarde van maatschappelijk betrokken ondernemen in voor zowel het bedrijf, de medewerkers en de samenleving. Het versterkt hun imago en reputatie en het geeft de medewerkers een goed gevoel.

Wij zien dan ook nog steeds een gestage groei van het aantal partners. Dat komt uiteraard ook door het bezoek van ons Koningspaar aan Breda Doet! wat ons veel publiciteit heeft opgeleverd. Onze Meet & Matchbijeenkomsten die wij tweemaal per jaar organiseren, worden nog steeds door zo’n 250 bezoekers bezocht, onze “Directeuren-maken-vuile-handen”-dag mag rekenen op een toenemende belangstelling en de themabijeenkomsten worden druk bezocht.”

 

Reacties

article
220099
Betrokken Ondernemers Samen voor Breda blikt tevreden terug op 2017. De vestiging Breda doet het
https://breda.nieuws.nl/gemeente/220099/mooie-cijfers-stichting-betrokken-ondernemers-breda/
2018-02-09T17:50:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/02/09174932/breda-ondernemers.jpg
Gemeente