Tijdelijk ondersteuningsfonds voor mensen met hoge woonlasten

Het college van burgemeester en wethouders introduceert een ondersteuningsfonds voor huurders en eigenaren van koopwoningen die ernstig in de problemen zijn geraakt met hun woonlasten. Met dit tijdelijke fonds wil de gemeente mensen de ruimte bieden hun leven op orde te brengen én de hoge maatschappelijke kosten voorkomen die ontstaan als mensen gedwongen hun huis uit moeten Voor het fonds is  € 400.000 beschikbaar.

Patrick van Lunteren, wethouder Wonen: “Corporaties en gemeenten hebben dit voorjaar samen afgesproken dat de woonlasten niet verder moeten stijgen. Corporaties houden de huren betaalbaar en wij willen met dit fonds voorkomen dat mensen hun huis uit worden gezet en gebruik moeten maken van dure maatschappelijke voorzieningen. Dit geeft mensen even lucht om hun leven op orde te brengen.”

Voorwaarden

Mensen kunnen niet zelf een beroep doen op het fonds. Dat gaat altijd via IMW (Instituut voor Maatschappelijk Welzijn), SMO (Stichting Maatschappelijke Opvang) en Kredietbank. Zij staan in nauw contact met mensen met betalingsproblemen en beoordelen wie welke ondersteuning nodig heeft. Wie financiële steun wil, moet de cursus ‘Rondkomen met Inkomen’ of een ander hulpverleningstraject volgen. Afhankelijk van de resultaten wordt na een jaar bekeken of een structureel fonds nodig is.

Plaats: 

Breda

Prinsenbeek

Teteringen

Bavel

Ulvenhout

Publicatiedatum: 

10 juli 2015 30 november 2015

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden