Na carnaval start pilot met windschermen aan de Haven

Foto: Pexels

Na bijna 3 jaar van intensieve gesprekken tussen Gemeente Breda en de horeca aan de Haven start op maandag 2 maart 2020 een pilot met windschermen rondom de terrassen aan de Haven.

Wethouder Boaz Adank, nauw betrokken bij de totstandkoming van deze pilot, geeft deze dag om 16.00 uur het startschot.

Windonderzoek in opdracht van de Gemeente Breda

De onbeschutte terrassen in combinatie met de harde wind in de haven, zijn de ondernemers en gasten een doorn in het oog. Eind 2019 is er een windonderzoek uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Breda. Hieruit komt onder andere ook naar voren dat ‘regelmatig overmatige windhinder voor de terrasfunctie zal optreden’. Reden om te kijken of windschermen op deze locatie zorgen voor een aangenamer verblijf.

Deze pilot is bedoeld om te onderzoeken hoe deze schermen passen in het beeld van de Haven en tegelijkertijd een definitieve oplossing bieden tegen de hinder van de wind. Er is gekozen voor de Double Up terrasschermen van IGC Group. Deze schermen staan in de luwte op 120 cm hoogte, en vallen daarmee weg in de hoogte van een plantenbak. Wanneer het gaat waaien kunnen deze schermen uitgeschoven worden tot 210 cm.

De pilot wordt ingezet op het terras van Biercafé de Huiskamer voor een periode van 3 maanden. Na die periode vindt een evaluatie plaatst met alle betrokken partijen. Wanneer de inzet van de schermen een succes blijkt, wordt een vergunningstraject opgestart zodat alle ondernemers aan de Haven windschermen kunnen plaatsen en bezoekers nog meer kunnen genieten van een bezoek aan het terras.

De pilot wordt gefinancierd door Stichting Ondernemersfonds Breda, Biercafé de Huiskamer en IGC-Group.

Reacties

Cookieinstellingen