Start met de werkzaamheden aan de Heerbaan

Foto: Pixabay / CC0 Public Domain

Maandag 22 juni start aannemer Elshout B.V. Breda in opdracht van de gemeente met het werk aan de Heerbaan. Het gaat om het versmallen van de Heerbaan tussen de Mouterijstraat en de Tilburgseweg, de aanleg van een rotonde bij de Heusdenhouste-straat en de aanleg van een tweerichtingen (snel)fietspad langs de Heerbaan.

Het werk is naar verwachting eind oktober 2020 gereed.

Werkzaamheden aan de Heerbaa

De werkzaamheden zijn:

  • Van 22 juni tot 25 juli, het versmallen van de Heerbaan tussen de Mouterijstraat en Bergschot.
  • Van 25 juli tot 17 augustus zijn er geen werkzaamheden en is de Heerbaan open.
  • Van 17 augustus tot eind oktober, de aanleg van de rotonde bij de Heusdenhoutsestraat en het aanbrengen van asfalt op de kruising Heerbaan – Bergschot. Tegelijk legt de aannemer een tweerichtingen (snel)fietspad aan (aan de zijde van Winkelcentrum Heusdenhout).

Bereikbaarheid / overlast

Van 22 juni tot 25 juli en van 17 augustus tot eind oktober is de Heerbaan afgesloten voor alle verkeer. Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid via de noordelijke rondweg, de Kapittelweg, de Beverweg, de Claudius Prinsenlaan en ook via de A27. Sluipverkeer door de wijk is niet te voorkomen. Winkelcentrum Heusdenhout blijft de hele tijd (van 22 juni tot eind oktober) wel bereikbaar te voet, per fiets en met de auto.

De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze hinder┬áte beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken, of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via [email protected] of telefoon 14 076.

  • Meer informatie over de omleidingen kunt u vinden op www.breda.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden