Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

Foto: PixaBay

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

La Vuelta Holanda start op vrijdag 19 augustus in Utrecht en rijdt op zaterdag 20 augustus van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus fietsen de renners een schitterende etappe door Breda en het West-Brabantse landschap. Naast een dag met veel wielerspektakel is er het hele weekend volop feest op de Plazas Fiestas. Van Spaanse muziek tot optredens van dj’s, leuke acts en mooie exposities. De etappe is op grote schermen te volgen op de Plazas.

Opzet parcours zondag 21 augustus Breda
De derde etappe van La Vuelta Holanda start vanaf de binnenstad bij het Kasteel van Breda om 12.10 uur. Met de fiets aan de hand gaan de renners door de Grote Kerk en vervolgen de etappe via het Kerkplein. De eerste 10 kilometer fietsen de renners met een lage snelheid achter de koersdirecteur door de stad. Na 10 kilometer langs de buitensingels en Bredase wegen verlaat het peloton de stad via de Strijbeekseweg (Ulvenhout). Het gehele parcours is toegankelijk voor het publiek. Kom de renners dus vooral aanmoedigen!

Na ongeveer 190 kilometer via onder andere St. Willebrord, Alphen Chaam en Hoogerheide komen de renners weer terug naar Breda. Ze komen aan de westzijde van de stad binnen, via de Sprundelsebaan. De derde etappe eindigt tussen 17.00-17.30 uur op de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het stadskantoor.

Om de veiligheid van de renners en het publiek te kunnen garanderen, is het niet mogelijk te parkeren langs het parcours van zaterdag 20 augustus 18.00 uur tot en met zondag 21 augustus 23.00 uur.

Daan Quaars, wethouder Sport: “Wat een feest wordt het en is het al vanaf de kick-off op 12 mei. In 100 dagen konden we toeleven naar hét Vuelta-weekend. Met (internationale) toprenners en een feestelijk programma wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. Ik kijk er enorm naar uit de wielrenners door onze Grote Kerk te zien gaan. Prachtig. Deze herinneringen kunnen we alleen maar samen maken, omdat we dit met vele partijen binnen en buiten de stad én met de regio voor elkaar hebben gekregen. Daar ben ik trots op. Kom rood gekleed en ga vooral samen genieten van fietsen en feest in onze gastvrije stad. Vamos Breda!”

Zomerse Vueltafeesten op Plazas Fiestas, Prado en koerstruien
De horecaondernemers van Breda bieden een zomers en Spaans programma op maar liefst 8 pleinen: Haven, Havermarkt, Kerkplein, Park Valkenberg, Brack. Vanaf vrijdag 19 augustus tot en met zondag 21 augustus is er op de verschillende pleinen allerlei entertainment vanaf 11.00 uur. Op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus is de eindtijd om 01.00 uur voor de festiviteiten aan de Haven, Havermarkt en Kerkplein. Op zondag komen daar nog de Plazas Koolwijkpark, Chasséveld en Ulvenhout bij. Die dag duren de festiviteiten tot 23.00 uur.

Ook zijn dat weekend in Park Valkenberg de reproducties van topstukken over de Spaans-Bredase historie uit het Prado-museum Madrid nog te bewonderen. En de Grote Kerk heeft een prachtige expositie ‘Koerstrui in de kerk’. Op zondag ook te bezoeken ná doorkomst van de wielrenners. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar kunnen op zondag vanaf 13.00 uur inschrijven voor de Dikke Banden Race aan Claudius Prinsenlaan 14 of via www.ready2race.nl.

Breda bezoeken tijdens La Vuelta
Bezoekers van het event kunnen per openbaar vervoer of op de fiets naar de stad te komen. Er zijn pop-up fietsenstallingen nabij de start- en finishlocatie. De autobezoeker kan gebruikmaken van een parkeer- en pendelservice vanaf het NAC-stadion. Mensen met een beperking kunnen op speciale locaties de etappe volgen. De exacte locaties en tijden staan op de website van de gemeente.

Bron: gemeente Breda

Reacties

Cookieinstellingen