Alle partijen eens over feest Grote Markt Koningsdag

Foto: Wikimedia

Koningsfeest 2015 op de Grote Markt in Breda gaat gewoon door. Burgemeester Paul Depla:”Met instemming van alle betrokken partijen. De afgelopen dagen is daarover druk gesproken.

De Wandelerij (vereniging van de horeca in de binnenstad), de gemeente Breda en de nood- en hulpdiensten hebben met elkaar een oplossing gevonden waardoor niets een veilig en gezellig Koningsdagfeest in de weg staat”. Afgelopen week ontstond de indruk dat het plan waar alle horecaondernemers in de binnenstad achter stonden niet door kon gaan, omdat aanpassingen niet meer tijdig beoordeeld konden worden en de veiligheid niet gegarandeerd was. Omdat beide partijen niets liever willen dan een groot feest op de Grote Markt is de afgelopen dagen vooral gekeken naar het creëren van duidelijkheid over de inrichting van de Grote Markt op Koningsdag. Na toetsing is die er nu.

Arathorn Gummlich, voorzitter Wandelerij: “We zijn erg blij dat het feest wel door kan gaan op de Grote Markt. De ondernemers hebben in overeenstemming met elkaar een mooi programma samengesteld en alle podia geluidstechnisch op elkaar afgestemd. Ook in de rest van de binnenstad is er veel te doen, wij zijn er daarom van overtuigd dat dit de gezelligste koningsdag ooit wordt!”

Er komen drie podia op de Grote Markt. Deze zijn zo geplaatst dat er plaats is voor veel feestende Bredanaars en bezoekers én waar nood- en hulpdiensten doorgang hebben in geval van een calamiteit. Zo kan een veilig en aantrekkelijk programma worden geboden, waar de gemeente graag een vergunning voor verleent. Zie voor het volledige aanbod: www.stappen-shoppen.nl of de Breda City App.

Gemeente en Wandelerij blijven ook na Koningsdag met elkaar in gesprek en plannen een evaluatie in. Volgens de voorzitter van de Wandelerij is dit een mooi voorbeeld van hoe de stad bezig is met city making; “het samen bouwen aan de aantrekkelijkheid van de stad”. Voor meer informatie hierover www.bredanext.nl.

Dit is een gezamenlijk bericht van Gemeente Breda en De Wandelerij.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden