Breda begroot: denk en doe mee tijdens de meet-up op 26 mei

Samen ontdekken hoe een burgerbegroting in Breda vorm kan krijgen. Dat is het doel van de meet-up van Breda Begroot op dinsdag 26 mei vanaf 20.00 uur bij bedrijventerrein Stek.

Tijdens een interactief programma in festivalsfeer wordt verkend hoe inwoners van Breda via de gemeentelijke begroting invloed kunnen uitoefenen op hun stad, wijk of dorp. Patrick van Lunteren: “Tijdens de meet-up op 26 mei wil ik Breda Begroot graag samen met Bredanaars verder vorm geven. We zijn op een gezamenlijke ontdekkingsreis, deze meet-up is één van de tussenstations. Om elkaar te ontmoeten en inspireren, maar ook om samen te bouwen aan een burgerbegroting. Zodat we na de zomer volop van start kunnen gaat met het experiment van Breda Begroot.”

Programma

Tijdens de meet-up gaan inwoners in gesprek over wat een burgerbegroting is en hoe dat in Breda eruit kan komen te zien.

Ontmoet elkaar bij het kampvuur, stap in de kleurrijke ideeënbus, denk mee tijdens een creatieve denktank, laat je inspireren door één van de muzikale sessies of leg je via de photobooth vast op de ‘wall of fame’ van Breda Begroot.
Verder is er een masterclass van Joop Hofman (expert burgerbegroting) , een inspiratiesessie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en presenteert Arend Meijer zijn idee van een applicatie voor een burgerbegroting.

Doel van het festival is om elkaar te ontmoeten en antwoorden te zoeken op vragen als: willen inwoners invloed uitoefenen op de besteding van het geld in hun wijk of de hele stad? Over welke thema’s? En hoe bereiken we zoveel mogelijk Bredanaars?

Aanmelden

Wilt u dinsdag 26 mei mee vormgeven aan Breda Begroot? Meld u dan aan via Eventbrite.

Meer (achtergrond)informatie, inspiratiedocumenten en video over Breda Begroot is verzameld op www.breda.nl/breda2030, Twitter @Breda2030 en op de Facebookpagina van Breda2030. U kunt zelf ook voorbeelden en links delen via Pinterest.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden