Breda gastheer voor internationaal pitchevent over zorginnovatie

De gemeente Breda is donderdag 1 oktober gastheer voor een internationaal event (Pitchevents 30in30in30) op het gebied van zorginnovatie.  West-Brabant timmert aan de weg als ‘proeftuin zorginnovatie’. Een proeftuin waar ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie worden geïnitieerd, gevolgd en gestimuleerd. Allemaal met als doel om gezond ouder worden te bevorderen. Breda schuift daarbij de creatieve sector naar voren om hier een rol in te spelen.

Pitchevents 30in30in30 is een wereldwijd initiatief waarbij in 30 dagen, 30 pitchevents in 30 steden worden georganiseerd. Breda is als gastheer één van deze 30 steden. Tijdens de bijeenkomst ‘pitchen’ deelnemers hun ideeën op het gebied van zorginnovatie. Het beste idee wint een een ticket voor deelname aan de Aging 2.0 expo in San Fransisco op 19 en 20 november 2015. Aging2.0® is een wereldwijde organisatie en heeft als missie om innovatie te versnellen om daarmee het leven van ouderen over de hele wereld te verbeteren.

Miriam Haagh, wethouder Zorg en Welzijn: We worden niet alleen ouder, er komen ook nog eens steeds meer ouderen bij. Waar we vroeger altijd zeiden, de jeugd heeft de toekomst, geldt dat nu zeker ook voor ouderen. Met het leveren van goede zorg, de juiste ondersteuning, het slim innoveren én het aanbieden van preventieve maatregelen, houden we de kosten in de hand en kunnen onze ouderen zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig blijven. Zelfredzaam dus en daardoor midden in de samenleving.”

Crosscare

Onder de noemer Cross Care werkt Breda samen met CIC (Care Innovation Center) in Roosendaal, de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal, met Vlaanderen en met Brainport in Oost-Brabant. Alle partijen brengen ieder zijn eigen kennis, kunde en ‘specialiteit’ in, waarmee zij elkaar ondersteunen en versterken. Roosendaal en CIC verbinden zorg gerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar om zorginnovatie voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bergen op Zoom gaat voor de Biobased Economy (BBE), waarbij het draait om de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie met biomassa als grondstof. Breda brengt specifieke kennis in op het gebied van de creatieve sector, die steeds meer verweven raakt met de innovatieve zorgsector. Voor dit project is een Europese subsidie binnen het Interreg-programma aangevraagd. Bij optimale cofinanciering, zal Cross Care 15 miljoen euro kunnen inzetten in een looptijd van vijf jaar.

Miriam Haagh: ”Zorginnovaties sneller invoeren en die invoering succesvoller maken. Daar gaat het om. Dus moeten we zorgen dat nieuwe zorgideeën geaccepteerd worden. Immers, we kunnen blijven innoveren, maar zonder acceptatie zijn vele inspanningen – wat kort door de bocht gezegd – verspilde moeite. Daarom hebben we zorgpartijen, maar ook ondernemers in de creatieve, technische en logistieke sector nodig. Ik roep iedereen die zich hiermee bezig houdt dan ook op om donderdagavond aanwezig te zijn. Samen kennis op doen, kennis delen, elkaar versterken en netwerken. Kortom, kansen benutten om zorginnovaties onder de aandacht brengen. Variërend van Europees schaalniveau tot letterlijk merkbaar achter de voordeur bij de mensen voor wie we het allemaal doen.”

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Care for innovation Centre (CIC) en Aging 2.0 met medewerking van de gemeenten Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Regio West Brabant en Breda, City of Imagineers. Toonaangevende sprekers lichten internationale ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie toe. Voor meer informatie over het programma zie www.cityofimagineers.com/zorg

Plaats: 

Breda

Ulvenhout

Prinsenbeek

Bavel

Teteringen

Publicatiedatum: 

28 september 2015

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden