Amphia vraagt aandacht voor chronisch zieken

Foto: G. Lanting CC BY-SA 3.0

Nederlanders worden steeds ouder: in 2030 is de levensverwachting van mannen 82 jaar, die van vrouwen 85. Ouder worden gaat ook gepaard met andere zorgvragen. Mede door de vergrijzing telt Nederland in 2030 bijvoorbeeld circa 7 miljoen mensen met een chronische ziekte (denk aan: psoriasis, reuma, hartfalen, diabetes, COPD/astma). Dat is ongeveer 40% van de bevolking; nu is dat nog 32%.

Het leven met een chronische ziekte roept vaak veel vragen op. Bij patiënten, maar ook bij de mensen om hen heen. In de week van 9 november geven zorgverleners in Amphia daarom graag antwoorden en meer informatie.

Onbegrip bij de buitenwereld

Veel chronische aandoeningen zijn niet direct zichtbaar voor de buitenwereld en hebben vaak een wisselend verloop met perioden waarin de aandoening minder of juist meer hinder veroorzaakt. Dit kan nog wel eens leiden tot onbegrip. Aandacht voor het onderwerp en een goede voorlichting kunnen hier uitkomst bieden.
In de Week van chronisch zieken worden daarom in Amphia diverse activiteiten georganiseerd voor chronisch zieke patiënten en hun mantelzorgers en worden verbindingen gelegd tussen zorgorganisaties en mensen met een chronische beperking. De week bestaat uit avondlezingen op maandag, dinsdag en donderdag. Daarnaast vindt op dinsdag 10 november op locatie Molengracht een omvangrijke informatiemarkt plaats. Hier vertellen zorgprofessionals van Amphia en van daarbuiten meer over de laatste ontwikkelingen en nieuwste behandelmethoden. Geïnteresseerden kunnen tijdens de markt vragen stellen,  ervaren hoe het is om te bewegen met een beperking, uitleg over medicijnen krijgen, hun bloeddruk laten meten, testjes doen over gezonde voeding en nog veel meer.

De toegang is gratis. Voor de lezingen geldt wel dat er een  beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Meer informatie over het actuele aanbod in deze week is te vinden op www.amphia.nl

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden