Breda ondertekent landelijke Retaildeal

Foto: Redactie Breda Nieuws

Breda zet in op een toekomstgerichte en levendige binnenstad. Daarvoor ondertekenden wethouder Boaz Adank en minister Kamp van Economische Zaken op woensdag 18 november een Retaildeal. Met deze deal committeert Breda zich aan de uitgangspunten van de Retailagenda van het Rijk en laat daarmee zien samen met ondernemers te werken aan een gezonde toekomst van de binnenstad.

Breda zet via diverse maatregelen in op de toekomst van de binnenstad, bijvoorbeeld door de aanpak van leegstand, samenwerking in het ondernemersfonds en de kracht benutten van gebiedsprofielen. Door het ondertekenen van de Retaildeal door het ministerie van Economische Zaken, ondernemers en gemeenten krijgen deze maatregelen een extra impuls. Bovendien kunnen gemeenten onderling kennis en ervaringen uitwisselen en een beroep doen op de expertise van kennisinstellingen, zoals Platform31 en Detailhandel Nederland.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: “Winkels zijn belangrijk voor de aantrekkelijkheid, leefbaarheid en economische kracht van onze stad. Daarom werken alle betrokken partijen in de Bredase binnenstad er hard aan om het winkelhart te versterken. De Retaildeal bevestigt dat we met deze samenwerking goed op weg zijn. Het kan de samenwerking in onze binnenstad zelfs verder versterken. Ik kijk er naar uit om via de Retaildeal kennis en ervaringen te delen, maar juist ook om te leren van elkaar. Bijvoorbeeld hoe we stedelijke ruilverkaveling en nieuwe winkelconcepten in onze binnenstad kunnen bevorderen.”

Minister Henk Kamp sluit met maar liefst 31 gemeenten in Nederland een ‘Retaildeal’. Deze deals werden bekrachtigd tijdens de bijeenkomst Verkiezing Beste Binnenstad 2015 – 2017 van het Platform Binnenstadsmanagement.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen