Feestelijke Houszwaming Dr. Jan Ingen Houszplein

Foto: An van Dixhoorn

Kom op zaterdagmiddag 27 juni naar het Dr. Jan Ingen Houszplein in Breda. Deze dag vieren het vernieuwde plein met een groot feest. Het plein aan de Haagweg kreeg vorig jaar, na bijna dertig jaar tobben met verloedering en overlast, de lang gewenste make-over.

“Het frisse plein mag nu niet opnieuw in verval raken”, aldus de buurt. Daarom zijn bewoners en ondernemers vastberaden om volop gebruik te gaan maken van het plein, het wordt ONS HOUSZ…

Proeverij en meer

Op 27 juni is iedereen uitgenodigd voor een proeverij van alles wat mogelijk is op het plein. Brocante, ontmoetingen, spelen met de kinderen, muziek, dansen, rondleidingen door De Rooi Pannen en ateliers van de Annascholen, lekkere hapjes uit diverse culturen en nog veel meer. Een voorproefje van dat wat de buurt de komende tijd op het plein wil doen.

Spectaculaire opening

Om 14.00u is het plein leeg… Maar plots klinkt er getrommel… Muziek zwelt aan en uit alle hoeken komen mensen die muziek maken en het lied zingen dat muziekdocent Foppe Mollema van de Dijklaan speciaal voor deze gelegenheid componeerde (zie foto). De kinderen van Basisschool De Weerijs doen de ritmesectie en als iedereen dan op het plein staat zingt niemand minder dan Driekes het slotakkoord waarmee het feest is geopend! Kippenvel gegarandeerd!

De buurt heeft van alles in Housz

De hele middag zijn er workshops van kunstenaars, circus Woenzini, spelletjes voor de kleintjes en ontmoetingen met markante bewoners rond het plein. In de huiskamertent van Ons Housz hoor je de sappigste buurtverhalen en bijzondere historie.

Ontmoet hier ook de initiatiefnemers van Behaaglijk Haagweg en de Wijkraad en deel je eigen idee!

Programma op het podium

  • 14.00    Openingsact, wethouder Bernie van den Berg
  • 14.30    DRIEKES, winnaar van Bloed Zweet en Tranen
  • 15.00    Quizm draait plaatjes
  • 15.30    Tjerry
  • 16.00    Quizm draait plaatjes én De gezelligste muziekquiz van Nederland!
  • 18.00    Afsluiting

Meer over Driekes

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden