Buren zijn overlast hostel Nightflight beu

Foto: Overlast Hostel Breda

Bewoners van de Nijverheidssingel, Middellaan en Nieuwe Dieststraat zijn het meer dan beu. Hostel Nightflight zorgt in de weekenden voor slapeloze nachten en veel ergernis.

In een e-mail aan de lokale media vragen de bewoners om aandacht voor dit aanhoudende probleem. “Sinds de opening van hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel zorgt het hostel voor grote overlast in de buurt. Bewoners klagen over de veelal dronken gasten die tot diep in de nacht een goede nachtrust beletten.”

Verkeerde locatie

De locatie is voor de gasten handig gesitueerd ten opzichte van het centraal station en het uitgaansgebied. Dat de hostel zich in een woonwijk bevindt, valt ook de gasten op. In het hostel wordt door de jonge gasten ingedronken. “Een groot aantal gaat met een biertje in de hand naar het centrum om daar verder te feesten. Kinderen liggen al te slapen wanneer de stappers luidruchtig voorbij komen. Na het stappen tussen 2.00 en 5.00 hebben al meerdere incidenten plaats gevonden zoals het toebrengen van beschadigingen aan auto’s, belletje trekken, scheld- en vechtpartijen en het achterlaten van veel rotzooi zoals glaswerk. Er wordt amper rekening gehouden met de buurt. Ook gasten van het hostel verbazen zich erover dat het hostel zich in een woonwijk bevindt.”

Klachten centraliseren

Van een aantal omwonenden is het geduld op, zij overwegen te gaan verhuizen. Bewoners kunnen via het mailadres [email protected] hun klachten doormailen om deze te centraliseren om door te geven aan gemeente, politie en AlleeWonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen