Smakelijk Breda Restaurantweek

Foto: Smakelijk Breda

Smakelijk Breda organiseert in samenwerking met 12 culinaire restaurants de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek. Van maandag 6 t/m zondag 12 februari serveren 12 restaurants uit de gemeente Breda een 4-gangenmenu voor slechts €35,- per persoon.

Normaal betaal je bij deze restaurants voor 4-gangen gemiddeld tussen de €40,- en €50,-. Het doel van de restaurantweek is om iedereen kennis te laten maken met een culinaire avond uit bij één van de beste restaurants in Breda.

De eerste Bredase restaurantweek onderscheidt zich van andere restaurantweken door het aanbieden van een 4-gangenmenu. “Wil je écht een culinaire avond uit ga je tegenwoordig het liefst voor minimaal 4-gangen”, vertelt Dex Bos van Smakelijk Breda. “Tussengerechten zijn mijn persoonlijke favoriet. Hier heeft een chefkok weinig beperkingen en kan hij zijn volledige creativiteit kwijt. Die beleving willen we de gasten meegeven tijdens de Bredase restaurantweek”.

Aan de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek doen 12 restaurants mee, waaronder sterrenrestaurant Wolfslaar. “Voor de helft van de deelnemende restaurants in dit de enige restaurantweek waaraan ze deelnemen. Dat maakt de Smakelijk Breda Restaurantweek zeer exclusief”, aldus Bos. “Neem bijvoorbeeld Salon de Provence. Dit is één van de beste restaurants in Breda en doet voor het eerst sinds 18 jaar mee aan een restaurantweek. Daar ben ik trots op”.

Smakelijk Breda is een eetsite, die bijna drie jaar geleden opgericht door journalist Dex Bos en heeft inmiddels ruim 100 aangesloten restaurants. Met het laatste culinaire nieuws, foodblogs over diners bij restaurants en een online restaurantgids wordt de Bredase eetcultuur dagelijks onder de aandacht gebracht.

Reserveren restaurantweek

Deelnemende restaurants aan de Smakelijk Breda Restaurantweek zijn: Binnen Breda, Chocolat, D’n Ouwe Struys, Hemels, Liefdegesticht (vol), MeinesZ, Mirabelle, Ruitersbosch, Salon de Provence (vol), ’t Jagthuijs, Van Ouds en Wolfslaar. Ga voor de reserveringen en beschikbaarheid naar www.smakelijkbreda.nl.

Reacties