Prettige culinaire verrassingen aan de Haagdijk

Foto: Bourgondisch Breda

Mijn oog viel op de culinaire route Oriental Haagdijken op de website van Bourgondisch Breda.  Een culinaire reis die je brengt naar de keukens uit het Midden-Oosten. Zo maak je kennis met de Afghaanse, Turkse en Irakese keuken. En dat allemaal op de Bredase Haagdijk. Een heerlijk uitje op een nazomerse woensdagavond.

De eerste stop is Kabul. De Afghaan van Breda. Een proeverij van 4 kleine gerechten wordt op tafel gezet door de sympathieke gastheer. We worden getrakteerd op een heerlijke mix van Oosterse smaken. Munt, kikkererwten, gekruid gehakt en yoghurt zijn de voornaamste ingrediënten. Een prettige start van deze culinaire route.

Stop 2 is het Turkse restaurant L’Anatra. De allervriendelijkste gastheer heet ons welkom en legt ons uit dat zijn sfeervolle restaurant al 23 jaar een begrip is in Breda. Het is haast een schande dat we hier nog nooit zijn geweest. We krijgen een mix van diverse koude en warme meze’s (voorgerechten) gepresenteerd. Vooral de verschillende kruidige lamsgehaktrolletjes smaken voortreffelijk.

Tot slot de volgende verrassing. Het Iraakse restaurant Koya wordt bestierd door het echtpaar Salah en Nadia. We worden geroerd door zoveel vriendelijkheid. Met passie krijgen we een Irakese proeverij voorgeschoteld. Vlees van de houtskoolgrill, koba mosul, burak en chelvrij met rijst. We kunnen op het einde amper geen pap meer zeggen. Veel belangrijker nog. Ook dit is een uiterst smaakvolle beleving.

Al met al hebben we een heerlijke en verrassende avond beleefd. Voor 3 tientjes per persoon zijn we verwend door deze 3 Oosterse eterijen in ons eigen Breda. In een echte leuke Bredase straat. Gelukkig is Bourgondisch Breda nog t/m zondag 1 oktober. Kies deze route en laat je verrassen. Veel plezier!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden