Ginneken Gin: lekker drankje met de feestdagen

Foto:

We schreven al eerder over Ginneken Gin, maar nu hebben we zelf kunnen proeven wat Ginneken Gin is! Een heerlijke frisse premium dry gin met een mix van ingrediënten uit de omgeving van Breda; Het Mastbos, het Markdal en de ‘Paarse’ Heide.

Ginneken Gin

Gin is ‘hot’ de laatste jaren en dat is Reijer van Kasteren en Tom Cosijn ook niet ontgaan. Deze Bredanaars liepen al langer rond met het idee om een eigen gin op de markt te brengen en afgelopen zomer voegden zij de daad bij het woord.
De naam voor deze gin was zo gevonden, aldus Reijer van Kasteren. Gin en Ginneken, wie had daar niet op kunnen komen. Maar een gin op de markt brengen is een ander verhaal, want om van een idee tot een heus product te komen, is flinke research en veel inspanning nodig.

“We zijn begonnen met een lijst van zo’n 60 kruiden, bloemen, vruchten en andere botanicals die we na lang researchen verzameld hebben. Die lijst hebben we steeds concreter gemaakt en zijn we met onze distilleerder tot een bijzondere en smaakvolle combinatie gekomen.” aldus van Kasteren.

Lokale ingrediënten

De ingrediënten moesten uit de buurt komen en het Mastbos is prominent aanwezig in de omgeving van Breda. De grove den waar het Mastbos vol van staat is een van de belangrijkste smaakmakers van de Ginneken Gin en dit moest zeker in de Ginneken Gin. De knoppen en de naalden van de grove den zijn in de gin verwerkt en als je de gin zelf hebt gedronken, dan proef je dit ook echt.
Daarnaast bestaat deze gin uit struikheide, engelwortel, veenbessen en bosbessen.
Al deze ingrediënten geven deze gin zijn karakteristieke smaak; de smaak van het Ginneken. Een zachte smaak waar zoete tonen en kruidigheid samenkomen. De 42% geven Ginneken Gin een vol mondgevoel en een aangename body. De afdronk houdt lang aan: droog, kruidig en met een toon van dennennaald.

Gin cadeau

De Ginneken Gin komt in een mooie doorzichtige fles en als je goed kijkt zie dat de binnenzijde van het achter etiket een historische kaart is van het Ginneken eind 18de eeuw. De Ginneken Gin is een ideaal drankje tijdens de feestdagen om te drinken of om als fles cadeau te geven. Een fles kost € 36,99 en is verkrijgbaar bij diverse slijterijen en cafés.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen