‘Verbouwing Mezz noodzakelijk voor toekomst’

Foto: Asja Vossen

Wil Mezz concerts & dance nog meetellen in de toekomst, dan is het noodzakelijk dat het poppodium op korte termijn wordt verbouwd. Dat stelt directeur Frank van Iersel van Mezz.

De concertzaal heeft in twaalf jaar een reputatie opgebouwd als een bijzonder vormgegeven popzaal met een uitstekende akoestiek en een breed aansprekend programma. Maar al vanaf het begin kampte het pand met ernstige gebreken om als volwaardig podium mee te draaien. Niet alleen de akoestiek is niet optimaal, ook heeft Mezz te maken met lange rijen buiten, zijn bars slecht bereikbaar, is er nauwelijks comfort en is de backstageruimte verre van professioneel.

Hogere eisen bezoekers

Bezoekers van poppodia stellen meer en meer hogere eisen aan onder andere de toegankelijkheid, de gastvrijheid, faciliteiten, digitale interactie en de programmering. Dus ook aan Mezz. Volgens Van Iersel moet Mezz uiterlijk in 2016 een nieuwe stap nemen om de positie te verstevigen ten opzichte van de concurrentie, om te voldoen aan de hogere eisen die bezoekers en optredende acts stellen en om een eind te maken aan overlast voor de omgeving.

In de afgelopen jaren werden al de nodige maatregelen getroffen om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen. In 2014 sloot de stichting met een financieel klein positief resultaat af. Mezz trok in 2014 64.889 bezoekers, een kleine daling ten opzichte van 2013 maar met een beter rendement.

Noodzakelijke aanpassingen

Om de volgende stap te kunnen zetten, zijn diverse bouwkundige en installatietechnische aanpassingen nodig. Zo moeten er betere faciliteiten komen bezoekers maar ook voor het personeel, er moet een inpandige laad- en losruimte komen, de Kleine Zaal moet uitgebouwd worden en er moet iets gedaan worden aan onder meer de geluidsoverlast.

Voorstudie

In de afgelopen jaren heeft Mezz de problemen bij de gemeente Breda overlegd. Op dit moment is de oorspronkelijke architect Van Egeraat bezig met een voorstudie en is Mezz opgenomen in de kadernota 2016 van de gemeente Breda. Mezz verwacht dat ergens in juni de voorstudie wordt afgerond en het renovatiebedrag wordt vastgesteld. Daarbij doet het poppodium een dringende oproep aan de gemeenteraad en het college van B & W van Breda om de financiering te realiseren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden