Open Huis in Gastenhuis Teteringen

Foto: Het Gastenhuis

De afgelopen maanden is het voormalige gemeentehuis van Teteringen getransformeerd tot een warm woonhuis voor mensen met dementie. Het is de vierde vestiging van zorgformule Het Gastenhuis die in Nederland haar deuren opent. Voordat zorgechtpaar Maarten Hogeweg en Marian Slingerland hun eerste bewoners ontvangen, nodigen zij iedereen uit om een kijkje te komen nemen op zaterdag 16 december tijdens het Open Huis. In het bijzijn van wethouder Miriam Haagh wordt het Gastenhuis deze dag officieel geopend.

Open Huis

In het Gastenhuis Teteringen zijn oud en nieuw met veel zorg tot één geheel gesmeed. Vanuit hun gloednieuwe appartement wandelen bewoners straks ongemerkt het monumentale voorhuis in voor een maaltijd of een praatje. Hoe dit voelt, kunt u op zaterdag 16 december zelf ervaren tijdens het Open Huis. Maarten Hogeweg en Marian Slingerland ontvangen u samen met hun team in de gezellige woonkamer en geven de hele middag rondleidingen. Ook initiatiefnemers Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad zijn aanwezig. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Inloop is vrij. Het Open Huis vindt plaats tussen 10.30 uur en 15.00 uur. Rond 11.00 uur zal wethouder Miriam Haagh iedereen die op dat moment aanwezig is, toespreken. Het Gastenhuis is gelegen aan het Hoeveneind 3 in Teteringen.

Een thuis voor mensen met dementie

Het Gastenhuis is een zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. In elke vestiging worden twintig appartementen gerealiseerd, waarvan er twee geschikt zijn voor bewoning door echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Ook een goed contact met de buurtbewoners staat op het prioriteitenlijstje van de verantwoordelijke zorgechtparen.

Opmars van een nieuwe zorgformule

De ontwikkeling van het Gastenhuis neemt een hoge vlucht. Haar visie op zorg wordt in heel Nederland omarmd. Vorig jaar opende Het Gastenhuis haar eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Nog maar anderhalve maand geleden, op 14 oktober, volgde Vleuten en op 11 november opende ook het Gastenhuis Druten haar deuren. Eind 2018 zal de teller op negen vestigingen staan en achter de schermen zijn er nog 20 in ontwikkeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden