SSV Breda voor de 13e keer naar Inzell

Wat goed is, moet blijven! Dat geldt zeker voor de inmiddels traditionele vakantie/trainingsweek in INZELL. Het is de dertiende trainings/vakantieweek maar de twaalfde keer dat we naar INZELL afreizen.

Afgelopen oktober zijn we weer naar INZELL geweest en het was weer als vanouds. We vertrokken met ca. 50 personen, er waren ook enkele nieuwe INZELLgangers bij, die zeer genoten hebben van deze week en meldden dat ze er dit jaar weer bij zouden zijn.  Dit stukje is vooral bedoeld voor nieuw geïnteresseerden, maar ook voor de mensen die vaker mee zijn geweest is het goed om het nog eens door te lezen.

Waar speelt de week zich af ?
Inzell ligt in het uiterste zuidoosten van de Duitse deelstaat Beieren, in de buurt van Berchtesgaden en Bad Reichenhall. Een prima omgeving om lekker sportief bezig te zijn. Er wonen zo’n 4000 mensen. Naast schaatsen kun je er zwemmen, mountainbiken, trimmen, fietsen en wandelen in de prachtige omgeving van de zgn. voor-Alpen. Op zo’n 35 km van Inzell vinden we de eerste grote stad: het Oostenrijkse Salzburg. Wat verder weg vinden we München, op zo’n 120 km, waar je op de heenweg onvermijdelijk langs komt….. Voor de wintersport is het eind oktober nog iets te vroeg (meestal….). In februari lukt dat trouwens wel. Inzell heeft een groot aantal eetgelegenheden, enkele Kneipes en pubs om lekker uit te gaan. Verder kent Inzell nog wat leuke, gezellige winkeltjes, waaronder een hele goede ijscotent, die af en toe lééft van de SSVB-klandizie….

Wat gaan we doen?
Een schaatsvereniging gaat natuurlijk schaatsen. Schaatsen is mogelijk op diverse tijdstippen op de dag. Wij maken gebruik van de uren  ‘Allgemeines Training’. De tijdstippen hiervan variëren wat van dag tot dag, afhankelijk van bijvoorbeeld eventueel georganiseerde wedstrijden of de aanwezigheid van internationale kernploegen. Ook trekken we met de mountainbike erop uit en maken mooie tochten naar meertjes, almen en bergtoppen. Verder is er altijd een groep die er te voet op uit trekt voor een stevige wandeling. Al de genoemde activiteiten worden gecoördineerd door de TC. Zij zorgt voor een gedegen trainingsschema met trainers etc. Los van deze activiteiten kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan het zwembad, stukje hardlopen etc. Vast onderdeel voor sommigen is inmiddels het shoppen in een wat grotere plaats in de buurt van Inzell.

Wanneer?
De periode van de herfstvakantie 2015 ligt voor regio Zuid in de week maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober a.s. Onze week in Inzell loopt daarom van zaterdag 24 oktober tot en met zaterdag 31 oktober 2015.

Waar verblijven we?
Het comité zal op verzoek appartementen huren, en proberen om dit in Inzell zelf te realiseren. Echter, eigen initiatief wordt zeer op prijs gesteld! Kijk op de site www.inzell.de en klik op de Hollandse vlag, of kijk op de site www.beieren-nvakantie.nl/nl/index . Wacht niet te lang met boeken; we zijn evenwel in de genoemde periode de enige regio die herfstvakantie heeft, het zal daardoor wat minder druk worden met de reserveringen.  De eventuele reservering kan worden aangegeven op het inschrijfformulier. We zullen ook dit jaar weer zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt onze appartementen huren. We hebben inmiddels een aantal ‘vaste’ adressen , die we meteen weer kunnen benaderen. Een aantal ‘vaste’ Inzell-gangers heeft hun appartement reeds geboekt. Voor gezinnen is dit meestal niet moeilijk; voor individuele deelnemers kan het wat lastiger zijn. Wij verzoeken deze mensen daarom om hetzij eerst een groepje te formeren en dat aan te melden, dan wel zelf op zoek te gaan naar accommodatie. Het voorzieningenniveau van de appartementen is over het algemeen goed en degelijk, aardig gemeubileerd, goed sanitair en een goed voorziene kookgelegenheid.

Wat kost het?
Voor ons Nederlanders geen onbelangrijke vraag. Financieel gezien is elke appartementenbezetting verantwoordelijk voor de huur, linnen- en eventuele schoonmaakkosten. Op basis van zelfverzorging kost het verblijf globaal geschat rond € 200 – 250,– per persoon: incl. kosten verblijf, verzekering, reiskosten, entree ijsbaan/zwembad en huur fiets-/mountainbike. Dit is uiteraard helemaal afhankelijk van hoe luxe men het zelf maakt.

Hoe gaan we erheen?
Het beste kun je naar Inzell gaan met de auto. Vanaf Breda is het ongeveer 940 km. Aan te bevelen is te ‘carpoolen’, zodat de reiskosten verdeeld kunnen worden over degenen die meereizen in de betreffende auto. Het openbaar vervoer is eigenlijk geen alternatief.

Hoeveel mensen kunnen er mee?
Dit jaar gaan we voor de 13e keer als club naar Inzell. Het eerste jaar gingen er 25 personen mee, afgelopen keer waren dat er 50. Ons ‘clubrecord’ ligt bij ca. 100 deelnemers, dus een limiet is er eigenlijk niet. Natuurlijk zou het geweldig zijn als iederéén mee ging….

Wie mogen er allemaal mee?
Uiteraard mogen alle leden mee. Maar natuurlijk ook de ouders, broers en zussen die geen lid zijn. De enige beperking die we hebben geldt ten aanzien van minderjarigen. Hiervoor is geen leidinggevende van de club beschikbaar, zij kunnen dus alleen mee onder begeleiding van een ouder of andere meerderjarige die hiervoor door de ouders is aangewezen. Dit i.v.m. de verantwoordelijkheid. Overigens, er rust geen enkele verplichting op de deelnemers, maar we moedigen  iedereen wel aan om deel te nemen aan enkele sportieve activiteiten.

Kan ik mijn eigen fiets meenemen?
Er zijn mogelijkheden om een mountainbike/racefiets te huren en ook voor eventuele onderdelen, in Inzell Mailis bike&coffee, Traunsteinerstra?e 14,  www.mailis.de en in Ruhpolding, Rad’l Sepp, St. Valentin 1, www.radl-sepp.com.  Doe dat wel bijtijds om evt. teleurstelling te voorkomen. De kwaliteit van deze fietsen is goed. Natuurlijk kun je ook je eigen fiets meenemen.

Hoe kan ik me inschrijven?
Zijn jullie enthousiast geworden en gaan jullie weer mee? Er komt binnenkort een inschrijfformulier op de site (www.ssvbreda.nl). Geef hierop duidelijk alle meereizende personen aan. Geef ook aan of je zelf een accommodatie geboekt hebt of dat wij dit voor jullie moeten doen, de mensen die al vaker mee geweest zijn kunnen tevens aangeven of ze voorkeur hebben voor een accommodatie en tevens of zij die zelf alweer vastgelegd hebben. Met deze voorkeuren proberen we zoveel mogelijk rekening te houden. (Indien wij de boeking moeten verzorgen geldt er een uiterlijke inschrijving van eind april) Daarnaast kun je aangeven op het formulier of je geïnteresseerd bent in fietsvervoer. Heb je in de auto nog plaats voor één of meerdere carpoolers, geef dit dan ook aan. Ook als je nog vervoer zoekt. Het inschrijfformulier graag inleveren bij of opsturen naar het Inzell-comité; doe dat wel  vóór 30 Augustus 2015. Na deze datum gaat de T.C. de groepsindeling maken. Enkele weken voor vertrek zullen we nog een bijeenkomst beleggen.
Tijdens deze bijeenkomst worden de laatste details bekend gemaakt, ontvangt iedereen een routebeschrijving, en informatie over zijn/haar accommodatie en een trainingsschema via de TC.

Zijn er nog kleine lettertjes?
Wie zich eenmaal heeft opgegeven voor deze week, is er definitief aan gebonden. Is men na aanmelding toch niet in staat om mee te gaan, dan moeten de kosten die men zou delen met reis- en appartementgenoten alsnog betaald worden. Dit geldt niet als er een vervanger gevonden wordt (liefst van binnen de club).

Vragen, opmerkingen, wensen, commentaar? Mochten jullie na het lezen van deze info nog ergens mee zitten, schroom dan niet ons hierover aan te spreken. Doe dit ook als jullie goede ideeën hebben of wensen. Het e-mailadres [email protected] wordt dagelijks uitgelezen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden