Kansen voor Europese samenwerking: Interreg Europe programma opengesteld

Op 22 juni is de eerste call opengesteld voor het Interreg Europe programma. Dit is het Europees programma waarmee samenwerking tussen regio’s in Europa wordt gestimuleerd. Onder Interreg Europe vallen alle 28 landen die tot de EU behoren, maar ook Zwitserland en Noorwegen kunnen meedoen.

Projectaanvragen kunnen worden ingediend van 22 juni tot 31 juli 2015 (12.00 uur).

Het programma Interreg Europe ondersteunt kennisopbouw en kennisuitwisseling tussen regionale overheden en andere (regionale) spelers, om zo het beleid, beleidsinstrumenten en programma’s voor regionale ontwikkeling (met name het structuurfondsprogramma) te verbeteren.

Het programma focust op de volgende thema’s:

  1. Versterken van onderzoek, technologische ontwikkeling & innovatie
  2. Stimuleren van het concurrentievermogen van het MKB
  3. Overgang naar een koolstofarme economie
  4. Behoud en bescherming van het milieu en efficiënter gebruiken van hulpbronnen

Het Europese budget voor Interreg Europe voor de programmaperiode 2014-2020 is € 359 miljoen voor Nederland. In deze eerste openstelling wordt daarvan ongeveer €107,5 miljoen beschikbaar gesteld (1/3 van het budget). Projectkosten in de samenwerkingsprojecten kunnen tot 85 % worden gefinancierd door deze Europese subsidie.

Meer informatie over het programma en het indienen van projecten is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Het bericht Kansen voor Europese samenwerking: Interreg Europe programma opengesteld verscheen eerst op Stimulus.

Bron: Stimulus | Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden