De nieuwste rage Pokemon go barst los

Nieuwste rage verovert de wereld en Breda
Nieuwste rage verovert de wereld en Breda
Foto: Youtube still

Niemand ontsnapt aan de nieuwe rage, Pokemon go. De nieuwste game is gebaseerd op een populair tekenfilmfiguur en speel je op de smartphone. Met behulp van augmentend reality en Google Maps loop je door de echte wereld op zoek naar Pokemon.

Naast Pokemon zijn er ook Pokemon Gyms en Pokeshops. In Gyms neem je het op tegen de Gymleider en zijn/haar Pokemon. Hiermee kan jouw Pokemon sterker worden. In Pokeshops vind je waardevolle items zoals Pokeballs om nieuwe Pokemon te vangen. Of een ei, dat je zelf kan broeden. Dit gebeurt door met het game aan, een bepaalde afstand te lopen.

Capaciteitsproblemen

Momenteel is het spel alleen uitgebracht in Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar via een omweg kan de rest van de wereld ook op zoek gaan. Hierdoor is de laatste tijd een capaciteitsprobleem ontstaan. Ze kon het spel de vele spelers niet aan. Hierdoor is de release in Europa en Azië uitgesteld. Maar diverse bronnen vermelden dat het nog enkele dagen duurt voordat het hier ook beschikbaar is. We wachten af.

De nieuwe manier van spelen heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dat het de spelers aanspoort om te bewegen. Je moet rondlopen of fietsen om ze te kunnen vangen of om een ei uit te broeden. Met de auto/bus/trein lukt dat dus niet. Ga je namelijk sneller dan 15 km/u, dan werkt het niet meer. Zoals bij alle verzamelaars gebeurt, ga jij je met anderen vergelijken. Je wisselt tips uit waar je wat tegenkomt. Persoonlijk vind ik een nadeel dat vaak de veiligheid wordt vergeten. Er wordt zo intensief op de smartphone gekeken, dat er geen oog meer is voor het verkeer om je heen.

Speel gerust, maar kijk uit en gebruik je verstand. Zorg dat je niet in het ziekenhuis beland of dat je plots in iemands tuin staat.

De rage in Nederland neemt grote vormen aan, nog voordat het spel hier officieel te verkrijgen is. En er is veel media-aandacht zoals gisteren bij RTL Late Night. En ook Breda ontsnapt niet aan de rage. Er zijn al heuse Pokemon go Breda groepen op Facebook te vinden. En er wordt een Poke tour in het centrum van Breda gehouden.

Pokemon in Breda?

Gotcha catch them all wordt realiteit voor fans. Wil je nog meedoen aan de poke tour? Kijk hier voor meer informatie. Pokemon go groepen vind je hier en hier.

https://twitter.com/anneschlaepfer/status/752187278873722880

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen