Spaanse zwerfdieren zoeken Nederlands onderkomen

Foto: Zwerfdieren in Nood

Het asiel van het Animal Aid Foundation in Bearin, Noord-Spanje sluit binnen een maand definitief en een aantal honden heeft nog geen opvang gevonden. Daarom roept Stichting Zwerfdier in Nood hulp in van Nederlanders die een hond willen adopteren. “Anders worden ze afgemaakt.”

Volgens Animal Aid Foundation en Stichting Zwerfdier in Nood zijn er tien dieren die een nieuw baasje zochten. Twee daarvan hebben inmiddels daadwerkelijk een onderkomen in Nederland gevonden.

Diana Jansen, voorzitter van Stiching Zwerfdier in Nood, vertelt waarom het belangrijk is dat de honden een nieuw onderdak vinden: “Wanneer de honden voor het sluiten van het asiel niet weg zijn, is de kans groot dat deze worden afgemaakt. Ze krijgen dan een spuitje of worden twee weken in een klein hok gestopt en worden daarna afgemaakt. Het is maar net waar de dieren terecht komen”, aldus Jansen.

Jansen legt uit dat het helemaal geen obstakel vormt om een dier uit het buitenland te adopteren: “Mensen die een hond willen adopteren, kunnen ons een mailtje sturen. Vervolgens hebben wij een gesprek met die mensen. We kijken dan of zij de hond een passende situatie kunnen bieden. Wanneer dit het geval is, start de adoptieprocedure. Deze zetten wij in gang en regelen verder alles: vaccinatie, paspoort, chip en het transport.”

De honden zijn allemaal op leeftijd, maar volgens Jansen hebben ze nog jaren te gaan: “De dieren zijn al wat ouder, maar dit zegt niks over de honden. De dieren zijn makkelijk en vooral fijn in omgang”, aldus een gepassioneerde Jansen.

Ken jij of ben jij iemand die graag een van deze honden een fatsoenlijke oude dag wil bieden? Mail dan naar de stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen