iPhone 8: alle geruchten op een rij

Foto: Pixabay

De verwachtingen voor de iPhone 8, die hoogstwaarschijnlijk volgend jaar op de markt komt, zijn hooggespannen. Insiders verwachten namelijk dat Apple in 2017 gaat uitpakken, omdat het bedrijf dan tien jaar bestaat. Bekijk hieronder wat, volgens betrouwbare bronnen, het komende model zal bieden.

Groter scherm

Analisten van Barclay’s hebben tijdens een reis naar Apple-leveranciers in Azië vernomen dat de iPhone 8 een groter scherm krijgt. Het toestel zal ongeveer even groot zijn als haar voorgangers, maar het beeldscherm zal groter zijn omdat deze randloos is.

Drie edities

Normaliter brengt Apple van ieder model twee verschillende edities uit. Volgend jaar zullen er echter drie verschillende versies op de markt komen: een smartphone van 4,7 inch, 5,5 inch en 5,5 inch of groter. Dat hebben betrouwbare bronnen aan de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review laten weten.

3D-camera

Bronnen hebben aan The Korean Economic Daily laten weten dat Apple aan het onderzoeken is hoe het bedrijf haar eigen 3D-camera kan verwerken in de smartphonecamera’s van LG Innotek. Het is nog niet bekend of deze functie wordt geïntroduceerd bij de iPhone 8 of dat deze bedoeld is voor de portretmodus van de iPhone 7 Plus.

Draadloos opladen

Volgens KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 8 niet alleen een glazen behuizing omdat dat er mooi uitzien, maar ook vanwege het feit dat dit het mogelijk maakt om het toestel draadloos op te laden. Draadloos opladen met een aluminium behuizing is weliswaar ook mogelijk, maar het materiaal zal de snelheid van het laden in de weg zitten.

Het is nog de vraag of alle nieuwe iPhones in 2017 voorzien zullen zijn van een draadloze oplader of alleen de duurdere modellen. Naar verwachting zullen alle iPhones vanaf 2018 wel draadloos opgeladen kunnen worden. Bron: Nu.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen