Uitreiking ‘Chris van Faassen-penning 2016’ voor Bredase vrijwilligers

Foto: Stichting Chris van Faassen-penning
Bij Strand Binnen draaide het op vrijdag 9 december volledig om de Bredase vrijwilligers. Tijdens een groot vrijwilligersfeest werd de Chris van Faassen-penning 2016 door wethouder Miriam Haagh uitgereikt aan de trotse winnaars.

De gelukkigen zijn:
André Roelands in de categorie individuen en Stichting BAS in de categorie groepen. Jeugd4Kidz ontving uit handen van de wethouder de aanmoedigingsprijs. Miriam Haagh, wethouder Zorg, Welzijn, Onderwijs en Dienstverlening:
“Dit is altijd een bijzondere avond met veel kippenvel. We voelen hoe bevlogen Bredanaars zijn voor andere mensen. Mensen die bereid zijn om belangeloos wat voor anderen te doen.”

André Roelands winnaar individuen
Deze stille bescheiden kracht stelt je nooit teleur. De impact van zijn werk is groot; als André zich niet vrijwillig in zou zetten, vervallen er activiteiten voor cliënten. Met zijn inzet is hij een voorbeeld vooranderen. André Roelands (72 jaar) is daarmee een echte winnaar van de Chris van Faassen penning 2016 in de categorie individuen.
Hij zet zich ruim dertig jaar in voor locatie de Blauwe Kamer van Koninklijke Visio. Met de tv uitzending
en en de soos binnen de Blauwe Kamer helpt hij cliënten met een drievoudige beperking om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ook gaat hij twee keer per week met een blinde of slechtziende cliënt zwemmen.  André Roelands:
“Ik ben hier wel blij mee. Het voelt alsof ik de Europa Cup gewonnen heb. Ik had het echt totaal niet verwacht. Ik vind het altijd heel normaal wat ik doe maar tijdens zo’n word je wel even geconfronteerd met de noodzaak van je werk.”

Stichting Bas groepswinnaar
Wat de 86 vrijwilligers van Stichting Bas typeert, is dat ze denken in mogelijkheden. Deze bevlogen groep mensen zet zich in, zodat mensen met een beperking toch kunnen bewegen. Dit doen ze voor maar liefst 14 beweeggroepen.
De Stichting Bas bestaat in 2017 15 jaar. Het winnen van de Chris van Faassenpenning is een bekroning op hun prachtige inzet.Voorzitter Jan Jacobs namens Stichting Bas: “Dit geeft wel een goed gevoel. Je doet dit werk met je hart naar de mensen toe. En mensen die zich nog willen aansluiten: we zijn altijd nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers.”

Jeugd4Kidz winnaar Aanmoedigingsprijs
De 6 vrijwilligers van Jeugd4Kidz maken het leven van jongeren in Breda leuker door activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur te organiseren. Bij Jeugd4Kidz werken jongeren en volwassenen altijd samen. Zo ontstaat een bijzondere wisselwerking. Via Jeugd4Kidz ontdekken jongeren hun talenten. Een hoopvol initiatief dat het verdient om verder te groeien. Deze aanmoedigingsprijs is dan ook bedoeld als waardering voor jonge en vernieuwende initiatieven. Larissa Poeijer namens Jeugd4Kidz: “We zijn net een jaar bezig. Om dan al erkenning te krijgen is heel speciaal. Het is echt perfect om het initiatief nog een boost te geven. Het geld wat we hebben gekregen is een mooie eerste aanzet voor een eigen locatie.

Een avond om niet te vergeten
Met de uitreiking van deze penning wil Gemeente Breda laten zien dat zij de inzet van vrijwilligers voor de stad waardeert.
Het was een groot feest met alle aangemelde en natuurlijk de genomineerde vrijwilligers voor de Chris van Faassen-penning:
BCV, Buurtsalon Surplus Comfort/serviceresidentie Vredenbergh en Vriendendienst van Steunpunt Informele zorg Breda. En de genomineerde individuen: Willem Hartmans (veelzijdig vrijwilliger in Breda), Hassan Lammou (Stichting Marokkaanse jongeren in Breda), Ad Marijnissen (Stichting Elisabeth) en Truus van Zundert (Verwendag Westerwiek). Ook zij hebben een enorme inzet geleverd.
chris-van-faassen-penning chris-van-faassen-2
Gelukkige gezichten kleurden de avond. Na de officiële uitreiking ging het feest los met de muzikale omlijsting van The Service en DJ Sacha.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen