Politici Roemer Run passeren Moerdijkbrug

Foto: Bas Maes

Rennen voor Serious Request. Dat is wat de SP wilde doen met de Roemer Run, een sponsorloop van het Spuiplein in Den Haag naar het Glazen Huis in Breda. Vrijdagochtend om klokslag 6.00 uur werd het startschot gegeven.

De 88 kilometer wordt overbrugd door huidige en kandidaat-Kamerleden zoals Lilian Marijnissen, Ron Meyer en Michiel van Nispen. Zij wisselen elkaar in de vorm van een estafette af.

Moerdijkbrug gepasseerd

Rond 12 uur passeerden de lopers de Moerdijkbrug. Breda lonkt….

Michiel van Nispen rent 30 km

Afdelingsvoorzitter van de SP Hanne Drost stond vrijdagochtend om 6 uur klaar met SP-Tweede Kamerlid Michiel van NIspen om aan de run te beginnen. Van Nispen neemt het grootste gedeelte van de run voor zijn rekening. De ervaren atleet loopt zo’n 30 kilometer.

Het laatste stuk, dat gaat van de Speelhuislaan tot aan het Glazen Huis, lopen ook partijleider Emile Roemer en lokale SP-kopstukken wethouder Patrick van Lunteren en fractievoorzitter Bas Maes mee. Iedereen die geld doneert voor de Roemer Run via de site van Serious Request mag ook meelopen.

Burgemeester geeft startschot Roemer Run in Breda

Vrijdagmiddag om 15.00 uur geeft burgemeester Paul Depla het startschot in Breda. Hij zal zelf ook de laatste kilometers afleggen. De finish wordt omstreeks 15.15 uur verwacht aan het Glazen Huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen