Bevrijdingsvuur komt naar Breda

Foto: AV Sprint

Ook dit jaar gaat er weer een groep leden van AV Sprint aangevuld met lopers van diverse loopgroepen op 4 mei naar Wageningen om deel te nemen aan de Nationale Bevrijdingsvuur Estafetteloop.

Sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei Plein in Wageningen.Het Comité 4 en 5 mei nodigt alle gemeenten uit om de boodschap van vrede en vrijheid uit te dragen door deel te nemen aan de Bevrijdingsvuurestafette.

2.000 lopers en begeleiders

In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een indrukwekkend teken van nationale eenheid, waarbij vele sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette-loop door het land te verspreiden. Ieder jaar worden er vanuit heel Nederland ongeveer 90 gemeenten verwacht die loopgroepen afvaardigen om in Wageningen het Bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. In totaal nemen er ieder jaar ongeveer 2000 lopers en begeleiders deel aan dit unieke, evenement. Samen zorgen zij ervoor dat het Bevrijdingsvuur in heel Nederland brandt!

Het jaarthema van 2017 is: ”Geef vrijheid door”

Leden van AV Sprint en lokale loopgroepen reizen op donderdagavond 4 mei met busje af naar Wageningen. Dan vindt daar een ceremonie rondom het bevrijdingsvuur plaats, waarna de estafetteloop op 5 mei om ca. 00:30 uur van start gaat. De prachtige route van Wageningen naar Breda is ruim 100 km lang. Bij Sprint is er tussenstop.

  • Om 11.00 gaat de hele groep naar het “Pools Militair Erehof Ginneken”
  • Om 11.30 is er bij de Kerkhofkapel een ceremonie en wordt er een grote bevrijdingskaars ontstoken.
  • Voor deze laaste km’s van Sprint naar het ereveld wordt iedereen uitgenodigd mee te wandelen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen