Officiële opening Zomerexpositie Lieve Vrede

Foto: Joyce van Belkom

De Zomerexpositie Lieve Vrede is zaterdag officieel geopend. De expositie is nog te bezichtigen tot en met 26 augustus.

Na de officiële opening van de Zomerexpositie Lieve Vrede aan De Nieuwe Veste, leidde de Vrede van Breda Tour langs de honderd vredesvlaggen van ‘Flags of Peace’ op de promenade achter het Chassé Theater. Aansluitend waagde burgemeester Paul Depla zich samen met cultuurwethouder Marianne de Bie in de Vrede Fontein, waarin beiden het niet geheel droog wisten te houden. De tour vond zaterdagmiddag plaats langs diverse projecten in het kader van 350 jaar Vrede van Breda.

Feestelijke opening Zomerexpositie Lieve Vrede

Cultuurwethouder Marianne de Bie verzorgde deze middag eerst de officiële opening van de Zomerexpositie Lieve Vrede. De expositie is onderdeel van de viering en herdenking van de Vrede van Breda en toont uiteenlopende vredesboodschappen van circa tweehonderd Bredase amateurkunstenaars- en schrijvers. De expositie is nog te bezichtigen tot en met 26 augustus. Vanaf 17 tot en met 25 augustus zal een selectie van de expositie tevens getoond worden in het Stedelijk Museum Breda.

Deense vlag ontheemd voor officiële onthulling

De Vrede van Breda Tour eindigde bij de honderd internationale vredesvlaggen van ‘Flags of Peace’ op de promenade achter het Chassé Theater. Voor elk betrokken land bij de vredesonderhandelingen in de zomer van 1667 werd een vredesvlag gehesen. Het was nog even spannend of de Deense vlag op tijd ter plaatse zou zijn. Zaterdagochtend werd bekend dat deze klaarblijkelijk was gestolen, waarna van stel op sprong een vervangende vlag uit Den Haag naar Breda is gebracht. Zo kon de officiële onthulling alsnog op tijd worden voltrokken door de burgemeester in bijzijn van ambassadeurs uit ieder land, woonachtig in Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen