Brewda 2017 – Het Bredaas Bierfestival!

Foto: Brouwerij Frontaal

Achter de schermen worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen zodat zaterdag 2 september om 13:00 uur de deuren van BREWDA 2017 geopend kunnen worden. Het is de inmiddels vierde editie van dit prachtige bierfestival, georganiseerd door Brouwerij Frontaal.

6-Gangen bierdiner
Voorafgaand aan Brewda zal op vrijdag 1 september een uniek 6-gangen bierdiner plaatsvinden in het Visserskot in Breda. Chefkok Timothy Wareman van “cause Food loves Beer” heeft een diner voorbereid op basis van 6 exclusieve bier van de deelnemende internationale brouwerijen. Ook de brouwers zullen bij dit diner aanwezig zijn! Boek hier een plek voor het Bierdiner.

Het proefglas heeft dit jaar een nieuwe vorm! Naast een proefglas ontvangt iedereen bij binnenkomst een Brewda informatie boekje en een aantal consumptie munten: 2x wit (t.w.v. €2,50 p.s.) 2x rood (t.w.v. €0,50 p.s.).

Tijdens Brewda wordt JUICE PUNCH V2 gereleased. V1 was al een enorm succes en er is voor gekozen om van dit bier een serie te gaan brouwen. V2 is tijdens Brewda voor het eerst te proeven, bij de bar van Brouwerij Frontaal. Verser dan dit ga je het niet krijgen. Natuurlijk zijn er ook nog andere unieke bieren te verkrijgen tijdens Brewda, waaronder: Maillard Glenlivet BA, Frontaal op je Moer (collaboration met brouwerij de Moersleutel), Smokey Session (collaboration met brouwerij Grutte Pier) en BIS + BIS BA (collaboration met brouwerij de Beyerd).

Als je trek hebt na al dat bierproeven, hoef je niet met een lege maag over Brewda te lopen. Er zullen onder andere hotdogs gebakken worden door Dokter Worst. Verder is er een ijscoman aanwezig om bij af te koelen, de zelfgemaakte STEK pizza oven zal opgestookt worden en voor een borrelhapje kan je terecht bij het Worst-Kaas Scenario. Maar dit is slechts een deel van het food aanbod.

Dit jaar vindt Brewda voor het eerst plaats op STEK. STEK is een broedplaats voor creatieve ondernemers en tevens de thuishaven van de brouwerij en het proeflokaal. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. Groen en duurzaamheid spelen een belangrijke rol op het terrein. Het festival bevindt zich in de buitenlucht, daarom zullen er enkele tenten geplaatst worden en kan er ’s avonds aangeschoven worden bij een kampvuur.

Als je zeker wilt zijn van toegang tot BREWDA en niet meer wilt betalen dan nodig is, koop je je early bird voor €15,-, via de ticketshop. Tickets aan de deur kosten €17,50. Brewda vindt plaats van 13:00 tot 22:00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen