Koninklijke onderscheiding Ad de Wit

Foto: redactie

Burgemeester van Etten-Leur mevrouw H. van Rijnbach – de Groot reikte op zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan Ad de Wit.

Hij is benoemd tot Lid in Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een reünie vanwege de viering van het 50-jarig jubileum van de stichting Dr. Murk Jansen Groep in De Murkhoeve aan de Moleneindstraat te Breda. De scoutinggroep is op zoek naar vrijwilligers.

Al 50 jaar betrokken

De heer De Wit ontvangt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor deze scoutinggroep. Hij is sinds de oprichting tot op de dag van vandaag actief betrokken bij deze organisatie. Hij is begonnen als welp en doorliep alle jeugdgroepen. Vervolgens werd hij rowanleider (vaandrig), rowanchef en pivoleider. In 1983 startte hij als groepsvoorzitter, waarbij hij verantwoordelijk werd voor het reilen en zeilen van de groep. Vanaf 1997 was hij actief als lid van het stichtingsbestuur. Sinds 2012 is hij voorzitter van de Stichting Dr. Murk Jansen Groep.

De heer De Wit is de stuwende kracht achter het (voort)bestaan deze organisatie en zijn grote inzet en intensieve betrokkenheid hierbij worden gezien als een bijzondere prestatie. De stichting Dr. Murk Jansen Groep is een scouting-/ vrijetijdsgroep voor kinderen en jongeren met een beperking in de leeftijd van 6 tot en met 21 jaar afkomstig uit geheel West-Brabant. De Dr. Murk Jansen Groep is opgericht op 7 januari 1967 en bestaat in 2017 dus 50 jaar. Op de Murkhoeve, een van de gemeente Breda gehuurde boerderij, werd en wordt door vrijwilligers een vrijetijdsbesteding georganiseerd voor de leden. Hierbij wordt uitgegaan van mogelijkheden, en creatief naar oplossingen gezocht voor onmogelijkheden. Naast de bijeenkomsten die om de veertien dagen plaatsvinden worden er ook weekendbijeenkomsten gepland en vormt het zomerkamp een jaarlijks
hoogtepunt.

  • Meer over de scoutinggroep op de website

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen