Hostel Nightflight week dicht na aanhoudende overlast

Foto: Overlast Hostel Breda

Op last van burgemeester Depla moet hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel een week lang haar deuren sluiten.

Deze maatregel is opgelegd nadat er wederom alcohol aangetroffen werd. Het hostel ligt al langer onder vuur vanwege overlast en het niet naleven van de voorwaarden gekoppeld aan de exploitatie vergunning. “Het hostel is een paar keer eerder gewaarschuwd, dit is een volgende maatregel”, liet een woordvoerster van de gemeente aan BN De Stem weten.

In een verklaring zegt Patricia van de Boogaart, een van de omwonenden, dat ze gemengde gevoelens heeft bij de sluiting die afgelopen donderdag inging. “Tot onze spijt gebeurt dit nu pas en niet in een veel eerder stadium én in het hoogseizoen.” Er ligt een dik dossier van meldingen en bewijslast in de vorm van filmpjes en foto’s in verband met overlast en het overtreden van de regels. “Gezien het structureel overtreden van meerdere voorschriften verwachten we dat het niet bij deze tijdelijke sluiting blijft.”

Onduidelijk is er over de toekomst van het hostel aan de Nijverheidssingel. Er zijn plannen om van deze locatie en de panden ernaast meer dan 100 appartementen te maken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen