Rechtszaak ‘Zes van Breda’ niet opnieuw

Foto: ANP

De geruchtmakende rechtszaak tegen de zogenoemde Zes van Breda hoeft niet weer opnieuw te worden gedaan. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag beslist, ondanks het advies de zaak terug te verwijzen. Meestal worden de onafhankelijke adviezen overgenomen.

De moordzaak is al twee keer door het gerechtshof behandeld. Als de zaak een derde keer door het hof behandeld zou worden, zou dat een unicum zijn.

De Zes van Breda, drie mannen en drie vrouwen, zijn in 2015 voor de tweede maal door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld voor een moord in 1993 op een Chinese restauranthoudster in Breda. Tien jaar daarvoor achtte het gerechtshof in Den Bosch het zestal ook schuldig.

De roofmoord op de 56-jarige Tim Mui Cheung, ook bekend onder de naam Oma Mok, werd gepleegd in juli 1993. De vrouw werd gedood in de keuken van Chinees restaurant Peacock in Breda, waar haar zoon de eigenaar van was. De gokkast bleek leeggehaald.

De mannen kregen in 2015 tien jaar cel, de vrouwen tot twee jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid en de straffen zijn hiermee definitief. Zij hebben allen al de straf uitgezeten. De vrouwen hadden aanvankelijk bekennende verklaringen afgelegd, maar trokken die later in. [Bron: ANP]

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen